Vårväder, långväga gäster och sommarplaner!

Nu är vi redan halvvägs genom första vårmånaden och utebanan är i gott skick. Skönt att inte längre vara bunden till ridhuset. Våren ställer också krav på att gå över staket, tömma gödselplattan, återställa vallarna efter vildsvinens härjningar, hålla efter utrustningen som blir "supersunkig" av vinterpäls som släpper, blandat med lera och damm. Det är ju tur att våren också tillför energi och tillförsikt!

De första långväga gästerna har besökt oss för att njuta av en helg med rekreation och vila. Både lilla huset och Björkängen har utnyttjats den gångna helgen. Behoven kan se mycket olika ut - två gäster red och red och red och red! Det skulle inte alls förvåna mig om de har en smula träningsvärk den kommande veckan! Stort tack för resten till Fattiggården, som tillförde en annan sorts ridupplevelse. Jag tycker att det är särskilt roligt när man kan hjälpas åt att ge en härlig totalupplevelse för gästen. Även Hjortslunds keramik bidrog till denna helhet. Våra andra  gäster hade fullt upp att uppleva naturen tillsammans med sin lilla dotter. Sköna promenader med lite lokalhistoria och Rambo som kompis visade sig vara ett annat sätt att återrhämta sig från vardagen! Kul att kunna vara en del av detta!

I övrigt planeras det för fullt! Jag hoppas att ni följer med på hemsidans startsida. I kolumnen "på gång" uppdateras allt som planeras och det verkar bli en innehållsrik fortsättning på våren och sommaren.

Inför GRUS-helgen har en arbetsgrupp, bestående av Maria C, GunBritt och Mirjam bildats. De kommer att skicka ut inbjudningar och sätta ihop ett program. Låt mig gissa att en hel del energi kommer att gå åt till mat, fika och trevlig samvaro! Naturligtvis kommer det också att vara olika programpunkter med intressanta ämnen, samt möjligheter att rida lektion för den som vill.

Notera särskilt att vi anordnar en Pay and Ride i vår. Det innebär att man får komma och rida ett dressyrprogram under tävlingsmässiga former och med bedömning av en auktoriserad domare. Vi kommer att bjuda in ryttare från omkringliggande områden.

Glöm inte heller att anmäla er till läger om ni vill vara med på det. Vi ordnar ju fortlöpande läger, allt eftersom önskemål inkommer.

I år blir det tyvärr ingen sommarshow. Lina behöver en välförtjänt semester!

Ha det bra i vårsolen och väl mött i de olika aktiviteterna!

16 Mar 2015