Vart tog sommaren vägen??

Som vanligt försvann sommaren snabbare än en blink, men om man bara tänker till så har den innehållit så många upplevelser, nya och gamla bekantskaper, glada möten, men också tragiska förluster.

När jag pratar om förluster så tänker jag förstås först och främst på Disa, som vi blev tvungna att ta bort efter att hennes hovbroskförbening blev allt värre. Trots sjukbeslag och vila så blev hon allt sämre och till slut måste fatta detta tråkiga beslut, ett ansvar som åligger alla djurägare! Inget djur ska behöva gå med ständig smärta! 

I stället kan man nu möta ett par nya hästar: Storm, som är en korsning arab/Welsh kom till oss för en månad sedan och skall successivt skolas in i verksamheten. Han är överjordiskt söt och kommer säkert att bli mångas favorit med tiden. Först ska han förstås få tid på sig att förstå vad hans "yrkesverksamma liv" går ut på. Det är en stor omställning för en häst att byta miljö, kompisar, rutiner mm. Hittintills verkar allt gå bra och efter ett par dygn var han etablerad i flocken. I början jagades han intensivt av - vem? jo, av den lille Rambo! Rambos små ben gick som ilskna trumpinnar när han jagade den stackars nykomlingen genom hagen, det var nästan så Rambos mage tog i marken i svängarna. Av förståeliga skäl var det inte särskilt svårt för Storm att hinna undan! Nu är allt lugnt och de betar sida vid sida.

En annan nykomling är Julie. Julie är egentligen av travstam, men har ridits hela sitt vuxna liv (hon är 19 år) och är riktigt bussig och lyssnar bra på ryttaren. I början var hon lite snubblig men efter att ha fått skor på framfötterna och lagom, regelbunden träning i sommar så fungerar hon riktigt bra och har redan blivit något av en favorit bland våra besökare.

Den uppmärksamma läsaren upptäcker strax att fotogalleriet inte är uppdaterat. Lugn, det kommer uppdateringar allt eftersom!

Utöver dessa två nykomlingar har vi haft kortare och längre besök av diverse hästar som tex Aurora, Tigerlilja, My little Rocket, Athos och Humlan. 

På startsidan kan ni läsa om att Ridskolan börjar den 6/9, några dagar senare än vanligt, eftersom Magda har några dagars välförtjänt semester i Holland efter en minst sagt späckad sommar med läger, lektioner och uteritter. Planeringen pågår för fullt, de flesta grupper kommer att finnas som tidigare, men några ändringar kommer också till. Samtliga som anmält sig kommer att kontaktas inom de närmaste två veckorna. Det kommer att starta upp en ny nybörjargrupp för barn, några nya elever kommer att förtäta några glesa grupper samtidigt som ett par elever slutar. En nyhet i höst är att vi kommer att starta upp en lekisgrupp för yngre barn. Barnen erbjuds tid var 14:de dag, då de får lära sig umgås med hästarna, borsta, pyssla och trivas i stallet. Prova på-ridning kommer också att ingå.

Om du ännu inte bestämt dig för att börja rida, gör slag i saken och anmäl dig! om du först vill hälsa på och träffa oss och hästarna, så är du förstås mycket välkommen!

Carina Kind-träningen kommer igång redan på fredag, och fortsätter sedan hela terminen var tredje fredag. Välkomna med anmälan!

Som tidigare hoppas vi kunna bjuda på lite extra arrangemang under hösten - kom gärna med förslag på det som ni saknar! Kanske finns det intresse för intresssanta föreläsningar, Pay and Ride, Pay and Jump, gemensamma uteritter, gemensam persedelvård eller bara mysiga fikastunder. 

Magda, Sven och jag ser alltid fram emot att träffa er alla igen!

12 Aug 2015