Sportlov och uppseendeväckande vräkning av flerbarnsfamilj

Ja, i Nisses box händer det alltid dramatiska saker! Häromdagen, när jag skulle mocka boxen, så upptäckte jag en stor hög av bäddmaterial i ena hörnet hos Nisse. Jag svor över hans sätt att stöka till i boxen och stack, med en rejäl stöt, ner grepen i högen. Döm om min förskräckelse när det flög vuxna och barn - möss- åt alla håll! Jag vet inte om jag törs medge i tryck, men jag fick lite dåligt samvete för att jag förpassade deras bostad till gödselstacken. Nåväl, där är det i alla fall centralvärme, söderläge och fin utsikt!
Sportlovet har annars visat att en ny lovande generation är på gång. Barn och ungdomar i olika åldrar har tränat mockning, fodring och allmän hästskötsel. Först ut var Frida och Kajsa som hade med sig Fridas sköthäst Split.

Andra hästar som fick del av deras omsorg var Rambo, russen och Molle.

Kusinerna Emilia och Matilda tog hand om stallet tillsammans och det lockade ut även Evita med vidhängande pappa en av dagarna! (tyvärr fick jag ingen bra bild på Matilda eller Evita, men det får bli en annan gång!)

Fyra kompisar som utnyttjade det fina vädret var Gunde, Nicke, Magda och Alice!

Nu ser det ut som om våren redan är i antågande, så vi kan se fram emot fler arbetssugna barn och ungdomar, samt härliga ridturer.

25 Feb 2014