Sportlov med härliga tjejer och Dax att planera sommarens fröjder

Nu är det ett tag sedan sist och mycket har hänt. Vår trotjänare Gunde har fått nya tänder....näee, inte precis nya, det vore för bra för att vara sant, men nypolerade i alla fall! Så nu äter han bättre igen. Han står på en intensivkur där han får så mycket hösilage han kan äta, han får luzernpellets, olja, biotin och en blandning havre och kross. Han ser mycket lycklig ut i all denna mat som omger honom, men vi skulle också önska att han snabbt ökar lite i vikt. Det går åt rätt håll, men han har en bit kvar till sitt vanliga trivselrunda jag!

Carina Kind har gjort ett av sina vanliga träningsbesök. Carina kommer ju var tredje vecka och det verkar som allt fler vill ansluta sig till träningen. Vi är ju redan ganska många, men än så länge har det gått bra att få in alla som vill. Det händer ju att någon har förhinder och då blir det ju en plats ledig. Carina har skaffat en slags högtalare som sparar rösten och underlättar för ryttaren. Verkar vara jättepraktisk!

Så kom sportlovet med två dagläger för våra yngre ryttare. Sällan har det väl fnissats och flamsats i stall, ridhus och matsal som dessa dagar. Jättekul!

Dessutom hade vi besök av Atos och Humlan med tillhörande ägare. Lilla Humlan är ungefär det sötaste man kan se - en liten prickig häst med en uppsyn som om hon äger världen. Det är ju för resten precis det hon gör. Humlan och Atos hade förstås en egen hage att gå i, en stor, fin med massor av möjligheter för en ponny med spring i benen! Dag 2 upptäckte emellertid den lilla Humlan, en knapp tvärhand hög, att det var några andra intressanta småhästar i hagen bredvid. Småhästar alltså, det var Blizzard och Co! Full fart under elstängslet in till de andra hästarna som ju höll på att tappa hakan när de fick se denna lilla morska knatte. Öron, spetsade till det yttersta, svansar i vädret och ben som plötsligt tycktes utrustade med "moon-walkers"! De stora hästarna höll hov och lilla Humlan kråmade sig i mitten. Vilken syn! Bara stackars Atos sprang frustrerad i sin hage! Nästa dag blev det husarrest i boxen!

Nu har vi till vår glädje även fått ett par intresserade killar in i verksamheten. Det är särskilt kul när även grabbarna hittar till denna tuffa sport, som minsann inte är något för veklingar!

Det börjar våras nu - det märks inte minst på att det kommer förfrågningar om sommarens verksamhet. Ni, som vill ha dagläger eller läger i sommar bör anmäla det så snart som möjligt, så att vi kan planera sommaren. Ni vet att det finns ett ordspråk som säger att "det finns tid och så finns det Råshultstid - och Råshultstiden går mycket fortare!" Det betyder att snart är sommaren här och almanackan uppbokad!

4 Mar 2015