Sommarhälsningar till er alla!

Som ni märker blir inläggen här på bloggen lite glesare nu på sommaren. Det beror förstås på, att trots att dygnet har fler ljusa timmar, så tycks de inte alls räcka till för allt man vill göra. Är det ågon mer än jag som har upptäckt det??

Två kämpar bland ponnierna har besökt Barnens Dag i Horn. I år blev det Rambo och Maja. Ca 75 barn tog tillfället i akt och provade på att rida. Stort TACK till Hanna, Frida med kompis, Melinda, Victoria och Freja, som på ett jättefint sätt tog hand om barnridningen.

Dagen efter var det dags för Caruso att visa framfötterna i Gamleby. Ulrika satsade stort och deltog i dressyrtävlingen (LB:2 och LA:3) där. Dagen började lite spännande genom att lyset på släpet inte funkade ihop med Ulrikas bil. Vår egen dragbil var på SPA, nämligen verkstaden, efter att ha blivit påknuffad bakifrån några dagar tidigare. Alltså fick den gamla Kangoon, som är påtagligt trött och slö ändå skärpa till sig och drog utan alltför mycket knot ekipaget till Gamleby. Uppförsbackarna var spännande men ännu mer spännande blev det sedan i Gamleby. Startordningen blev tyvärr en smula förvirrad för vårt ekipage och som det verkade, även för sekreteriatet. Nåväl de kom till start och genomförde godkända rundor - en prestation med tanke på att Caruso faktiskt är avlad och utbildad för hoppning, sedan omskolad till ridskolehäst och Ulrika endast har begränsad möjlighet att träna. 

Två ridläger är redan avklarade. Först till kvarn var Alma, Miranda, Elsa och Lova. Stackars Alva som gjort sig illa får vänta till senare i sommar. Härliga tjejer som guidades av likaledes härliga Rebecka och Amanda.  På avslutningsdagen var det nog en och annan förälder som drog efter andan när dessa tjejer galopperade med voltigegjord på den store, fina Caruso! Bravo! I övrigt visade barnen prov på såväl balans som mod och beslutsförmåga. Ni vet ju att framtidens ledare stavas hästtjejer!!!

Molle och Nicke fick en veckas semester i Österby, tillsammans med Jenny och Alice. Det gjorde dem gott och de såg så pigga och glada ut när de kom hem.

Efter tre dagars fritt i sällskap av barnbarnen var det så dags för det glada "Stappegänget". I år är femårsjubileum för detta Stockholmsgäng, där valda delar av sällskapet (David och Casper) endast rider fyra dagar om året, nämligen de här dagarna i Råshult. Det är imponerande att de nu kan följa med ut i skogen i alla tre gångarterna på Molle och Gunde. Jag kan gissa att en och annan bak är lite öm. Thelma, Lisa och Ika rider ju regelbundet i Stockholm och det är förstås kul att se dem komma tillbaka år från år, alltid lite säkrare än året före. Sist men inte minst - i år var även Elvira med. Elvira rider ju här i vardagslag, men hade av olika skäl fått avstå ett annat läger och kom med som på ett bananskal! Jag blir alltid lika fascinerad över hur tuff och frimodig den 7-åringen är! Heja Elvira på Fia. Stort TACK till Majlis som lånat ut sin goa Almezzo under det här lägret så att alla kunde få en storleksmässigt lagom häst. Stort TACK även till hjälparna Adelinn och Matilda, som på ett utmärkt sätt hjälpt till med stort och smått.

Som ni förstår fungerar inte mycket här längre om inte allas vår Magda finns med på ett hörn. Trots mycket att styra med hemma och på sitt andra jobb så deltar hon såväl i lektionsverksamheten som uteridningen med ett glatt humör. Om ni vill få Magda att saligt le mot er, så nämn bara varma bananer eller glass med chokladsås. Det fungerar alltid!

Ha det bra tills vi hörs igen! Nu väntar lite kvällsmat, slagga i soffan och i morgon förbereder vi nästa läger som börjar på tisdag. Då välkomnar vi Mulestadflickorna samt flickorna från Malmö!

29 Jun 2014