Snart är det jul!

Nu är snart alla höstterminens föresatser uppfyllda!

Höstens sista träning för Carina skedde förra fredagen. Nästa tillfälle blir först den 20/1 nästa år. Välkomna då! Därefter kommer vi att köra var tredje fredagskväll. Ja ja ja! jag vet! Hästmänniskor är ett märkligt släkte! I ur och skur, värme och kyla, trotsar man TV-soffan och fredagsmyset i den varma stugan och ger sig ut för att tillbringa fredagskvällen med hästarna, antingen med träning eller löshoppning. Kan det vara en hittills oupptäckt gen som driver oss till detta? Kanske ett nytt uppslag för den medicinska forskningen så här i Nobeltider!

RUS har gjort det igen! Först pyntat ridhuset med granris och sedan stallet med diverse julpynt. En och annan glupsk fyrbening ser särskilt fram emot den här tiden. Det gäller att inte placera icke ätbart material inom räckhåll - eller kanske tvärtom - inte placera det ätbara så att hästarna når det!

För er som har lidit av kalla fötter i väntan på era barn som ridit kommer nu en härlig nyhet! På ena sidan av porten så har Natalie, med hjälp av sin pappa och sin man Mattias byggt upp ett golv. På golvet ligger en isolerande matta, vilket naturligtvis gör det betydligt trevligare att vara åskådare. Tack snälla ni!

Engagerade föräldrar är precis vad en hästverksamhet behöver. För att driva en liten verksamhet och ändå kunna behålla hyfsat låga priser, så är det guld värt när tex Hasse i Ådala kommer med lastmaskinen och tömmer gödselplattan. Nu slipper vi bekymret med att bana väg på en svällande dyngstack, speciellt om det skulle komma tycket snö. Därtill får gödseln tillfälle att kompostera sig innan den i vår sprids på vallarna för att säkra nästa stallsäsongs tillgång på foder. Hurra!

I lördags hade vi en Pay and Ride, åter med Carina Kind som domare. Det är så roligt att känna nervositeten och upprymdheten bland unga och gamla inför att utsätta sig för en bedömning och betygssättning. Just Pay and Ride formen är tilltalande eftersom den tillåter alla att visa upp sig utifrån de egna förutsättningarna. Vad gör det om du har en seg ponny eller en travare som inte riktigt vet vad han ska göra med sina ben i alla gångarter eller kanske rent av en välutbildad ridhäst med härliga rörelser? Du rider utifrån din och hästens egen förmåga, alla kan glädjas med alla, applåder och uppmuntrande tillrop kommer samtliga till del. Eftersom vi ser det som en prestation att ställa upp (speciellt om man inte har erfarenhet eller en bländande dressyrstjärna) så är vi också frikostiga med belöningarna, clear roundrosetter kan användas om inte poängen räcker för färgade rosetter!     Tack Carina och alla ni ryttare som vågade!

Nästa vecka är höstterminen slut. Ni som vet att ni har missade tillfällen att rida igen bör prata i god tid med Magda eller mig för att kunna rida igen på jullovet. När vårterminen har eventuellt missade tillfällen brunnit inne. Stallet kommer förstås inte att vara stängt på jullovet heller, vill ni komma och vara i stallet så är ni förstås hjärtligt välkomna. Det är förstås bra om ni förvarnar Magda eller mig. Det är ingen bra idé att släppa barnen helt själva i stallmiljön!

Innan jullovet har vi förstås en sedvanlig julavslutning i form av en JULSHOW!

Maskeradhoppning, långdans med stallets alla hästar och korande av årets häst är självklara inslag! Du har väl inte glömt att rösta!

VÄLKOMNA till oss den 18/12 kl 10.00! Vi lovar en härlig stund med hästar, folk och gott fika

12 Dec 2016