Släpp fångarna loss och förbered Pay and Ride!

Efter 4 mån boxvila, med promenader i ridhuset de senaste veckorna, så är nu Big frikänd från sin gaffelbandsskada. Helt mirakulöst har han klarat av den långa vilan utan större problem och har nu fått en sjukhage, där han residerar, visserligen i ensamt majestät, men med god koll över ponnierna på andra sidan branddammen, stona på andra sidan vägen och sina tidigare vapendragare Caruso och Cosmos, på andra sidan trädgården. Än så länge tycks han acceptera sin nya tillvaro, helt upptagen av att tillgodogöra sig den friska luften och de få gröna grässtrån som vågar sticka fram näsan. Nu gäller det för oss alla att tänka "nu blir Big aldrig mer skadad"-tankar!

En som verkar ha en fysik utan jämförelse är den 27 år gamle Brisco. Alla ponnierna har firat ljusets ankomst med att vara särdeles pigga och "skojfriska" - inte minst Brisco. Men förra helgen gick det antagligen lite för vilt till i hagen. När jag öppnade lunchrestaurangen i lösdriften var visserligen Brisco först på plats, men hur gick han???? Knappast alls! Han tog sig raglande fram till maten, som efter en blöt kväll på krogen, som alltid matfrisk, men riktigt dålig i övrigt. Då är man förstås tacksam för att det finns en sjukbox att tillgå, det tyckte nog även "lille Brill"! Tur i oturen var också att vetr Bakke hade planerat ett besök här dagen efter för att följa upp Nicke som fått behandling i ett bakben. Vi kunde konstatera att det kunde nog inte finnas någon annan förklaring än att Brisco haft en rejäl vurpa i hagen. Efter några dagars vila, små promenader och lite Metacam, så verkar han redan ha hämtat sig till 99 %. Vid de dagliga promenaderna får vi snart börja använda träns för att hålla honom i skritt......! Good old boy!

Det är roligt att det har kommit in lite förslag på aktiviteter här i vår. Ni har väl koll på "På gång"-kolumnen på startsidan. Förutom de tidigare aviserade träningarna och kursdagarna, så har det nu tillkommit en GRUS-helg. Vad är då det? Jo det är en helg som man kan delta i hela eller del av helgen. Syftet är att ha kul tillsammans och lära av varandra. Om du är intresserad så hör av dig!

Ett annat viktigt datum är den 2:de maj. Då arrangeras det en Pay and Ride dressyr, med Carina Kind som domare. Vi börjar kl 10.00 och du kan rida LC:1, LB:1 och LA:1. Observera att det är nya program för LC:1 och LB:1 i år. Du hittar de nya programmen på Svenska Ridsportförbundets hemsida under Tävling/Dressyr/Program. Har du problem att hitta dem, så hör av dig så fixar vi det! Det kommer att kosta 120:- per start, hälften för den som är inackorderad här eller som har ridhuskort. Vill du hyra häst, så tillkommer det 50 kr per start. Vi kommer att dela ut rosetter utifrån vilket procenttal du uppnår. Vädret får avgöra om bedömningen sker i ridhuset 20 x 40 m eller på utebanan (samma storlek). Framridning sker förstås där bedömningen inte pågår. Klädsel är valfri, men humöret får gärna vara på topp! Enkel servering kommer att finnas.

Anmälan och/eller förfrågningar via mail stallrashult@hotmail.com, tel: 0494-350 66 eller 070-5802662 eller anmäl via SMS till mobilnumret! Hoppas vi ses!

30 Mar 2015