Sju vackra gossar i en ring, .........

...och på andra sidan vägen lilla Disa, som helt glömt att hon är beroende av sitt tjejgäng och ropar: Oh, se mig! Se så vacker jag är! På "Dalmossen" så är det endast Lucas som förstår vinken, trots att den är uppenbar. Övriga herrar tittar blygt ner i backen och låtsas som om dom varken ser eller hör. Som tur är för oss har Lucas inte förstått att han skulle kunna hoppa lika fint över staketen, som han hoppar på löshoppningsträningen. Löshoppningen, ja! Den har ju nu flyttats till fredagskvällar för att så många var förhindrade på söndagskvällen. I fredags var en verklig hit. Både hästar och folk tycktes ha kul och jag hoppas att det ska fortsätta så. Du som inte har egen häst att löshoppa med får gärna komma ändå, det finns en uppgift eller en häst till alla!

Vi hade ju lite oflyt vid terminsstarten. Flera hästar hade lite problem - det var trasiga fötter och en höstförkylning  som ställde till det, men Majlis ryckte in som en räddare i nöden och lånade ut sin trevliga häst "Almezzo". Nu börjar det ordna till sig igen men Almezzo blir kvar ytterligare några dagar tills allt är som vanligt igen. Stort tack till Majlis! det är härligt med sådana vänner!

Jag har ju tidigare berättat om hur Råshult blivit något av en asyl för hästar som hamnat fel i tillvaron eller som av någon anledning inte räckt till längre. Några har till och med stått inför hotet om avlivning. Igår kom Treetop (tror vi han heter), en gammal kämpe från Linköping som nu pensionerats från det tuffa livet som ridskolehäst. Lite tunn, lite stel, men mycket snäll, glad och trevlig. Nu får vi se om han lägger på sig lite hull och om kanske en skoning, en boxplats och stora hagar med mycket utevistelse kan passa honom. Det är fam Larsson i Österby som har tagit hit honom. Om han visar sig vara den läromästare de önskar, så får han bli kvar!

I övrigt njuter vi av den härliga brittsommaren. Foder och strö finns inne, endast fyra boxar kvar att förbättringsmåla och några få stängselarbetan kvar inför vintern. Det känns som om vi ligger bra till inför höst och vinter!

7 Sep 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)