Så blev det vinter....

Som vanligt kommer den första snön som en stor överraskning, inte bara för bilisterna med sommardäck, utan även för hästarna. De rullar sig i snön, rusar runt och är allmänt busiga! Varje snöklädd sten eller buske blir en utmaning och när sedan ett par plusgrader får snön att glida utför ridhustaket och dimpa ner utanför ridhusets ljusinsläpp, så blir det en utmaning för såväl hästar som ryttare. Så småningom blir vi ju vana och ser kanske inte ens det vackra i denna nya värld. 

Vi har haft två evenemang sedan sist, och laddar nu för det tredje, nämligen den traditionella julavslutningen med en liten julshow.

Det första evenemanget jag tänker på är förstås hösthoppningen. Det är alltid lika kul att se stora och små ekipage visa framfötterna, vare sig det gäller att vara med för allra första gången och kunna följa banan på ett korrekt sätt eller om det är för att en ung häst ska få erfarenhet. Hos oss är förstås alla välkomna och den som behöver lite hjälp har alla möjligheter att få det. Glädje och lärande är de viktigaste ingredienserna för en lyckad dag. RUS' insatser jämte ryttare och föräldrars engagemang gjorde dagen så lyckad. Heja!!

Nästa evenemang var av det ruskigare slaget! Den mörka kvällen och den vinande blåsten förhöjde skräckfaktorn på spökkvällen högst väsentligt. Drygt ett dussin modiga barn samlades för att få smaka de läskiga munsbitarna, få höra den (nästan) sanna historien om ond, bråd död! Efter detta drog man ut i nattens mörker och blåst för att bli riktigt rädd. Många ljuspunkter blåste ut i vinden och stigen blev ännu läskigare att gå. Barnen fick möta både läskiga figurer, dödgrävare och upphängda gubbar i träden. Natten genljöd av hemska vrål och tjut! Jag hoppas att de avslutande lekarna i ridhuset neutraliserade en del av hemskheterna så att alla törs komma tillbaka! Jag har i alla fall inte hört att något barn försvann den där ruskiga kvällen!

Vi har också haft glädjen av att ha en praktikant från Valstad i två veckor. Frida, som tidigare red hos oss, har varit till stor hjälp under sin praktik här och vi hoppas förstås att hon också haft en bra praktikperiod! Tack Frida!

Nu laddar vi för julshow den 18/12! Om du sitter och ruvar på en ide' om ett inslag du vill göra, så fram med det så ska vi se vad vi kan göra åt det! I vilket fall blir det utnämning av årets häst, maskeradhoppning och långdans!

På startsidans "på gång"- spalt kan du också läsa dig till när det blir julpyntning av stallet och att det blir en "Pay and Ride".

"Pay and Ride" är ett tillfälle att få rida upp ett av Ridsportförbundets dressyrprogram för en domare, få det poängsatt och ev få en rosett! Du tävlar alltså bara mot dig själv, vilket gör att vem som helst kan ha nytta och glädje av att vara med. Domare är Carina Kind och dagen är utsatt till den 10/12 med början kl 10.00 Anmälan som vanligt via tel, sms eller FB. Alla kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Välkomna!

 

 

14 Nov 2016