RUS, Höstprogram och härligt höstväder!

Ja, denna höst har verkligen varit något utöver det vanliga! Så mycket sol och värme, men för all del även torka. Vi har tur med marker som inte så lätt torkar ut, men nu har i alla fall alla hästar fått komma in på nätterna. Jag är medveten om att det är  lite larvigt - de skulle gärna kunna vara ute ett tag till - men det verkar som om dom också njuter av att kura in sig för hösten. Dessutom arbetar ju många kvällstid och med en begynnande vinterpäls blir dom lätt svettiga. Största skälet för att ta in hästarna är nog i alla fall den mänskliga faktorn: det är mysigt att höra dom humma när man kommer för att morgonfodra, skönt med dagsrutinerna och underbart att lyssna till deras mumsande på nattfodret. Jag säger att alla hästar har stallats in, det är ju en sanning med modifikation. Vi har ju 6 ponnier på lösdrift. För dom gäller det i alla fall att de har tak över huvudet, väggar till skydd för vinden och en skön halmbädd för den som vill sova inne. Dessutom vankas det lite extra foder.

Igår återuppstod RUS! Det ligger ju i sakens natur att de drivande inom ungdomsverksamheten byts ut med jämna mellanrum. Gänget från Gamleby och Odensvi (Kajsa, Amy, Fridorna och Hanna) har nu lämnat över till Amanda, Emma, Elin och Johanna. Stort TACK till det förra gänget för gjorda insatser och lika stort VÄLKOMNA till det nya. Tillsammans kommer vi att försöka erbjuda nya och gamla arrangemang som kan passa många. Alla evenemang annonseras på hemsidans startsida under rubriken "på gång"! Ett nytt erbjudande från RUS till alla hästägare här i Råshult är, att man under helger och lov kan få slippa sin stalljour mot en mindre betalning till RUS. Detsamma gäller för den som vill slippa storrengöringen av sin box. Prata med någon i RUS eller mig om det verkar intressant!

Aldrig har vi väl haft så många ryttare här. Snart får vi väl fundera på en större parkering! För närvarande rider sextio personer regelbundet i Råshult, lika fördelat på barn, ungdomar och vuxna. Det är så roligt! Det allra roligaste är att det finns plats för fler! Även om vi har kommit en bit in i terminen så går det att hoppa in i en del av grupperna (vi tar max 6 ryttare per grupp) och finns det inte någon lämplig grupp så ordnar vi förstås till en lämplig lösning ändå! När man kommer ut i stallet under lektionstid kan man få höra utrop som tex: "Åh, varför måste vi sluta nu, jag vill rida hela natten!" eller "Nästa vecka har jag med mig muffins för jag välte en kon!" eller "det var lite kämpigt idag, men vi ses nästa vecka!" De vuxna ryttarna dröjer sig ofta kvar och diskuterar livets och ridningens olika situationer. Precis så som det ska vara i ett stall där man hittar en gemenskap med såväl djur som människor!

På höstprogrammet har nu tillkommit HÖSTHOPPNING! RUS anordnar en hösthoppning den 22/10. Det finns möjlighet att rida såväl en blåbärshoppning med små kryss, max 30 cm eller en Clear Round på valfri höjd. Vi börjar kl 10.00 och håller på till dess att vi blir klara. Fika och korv serveras. Anmäl här på webben eller på listorna i stallet. Du kan också mejla till stallrahult@hotmail.com eller ringa eller messa till 070-5802662. Om du vill hjälpa till som funktionär, så finns det alltid en funktion att fylla. Hör av dig på samma sätt som om du skulle hoppa själv.

Den 10 dec kommer det att bli programridning (Pay and Ride) med Carina Kind som domare. Du får rida ett valfritt program och utifrån erhållen poäng får du ev en rosett. Listorna i stallet har ännu inte kommit upp, men du kan redan nu anmäla på webben, eposten eller ovan angivet telnr.

Vi i stall Råshult hoppas och tror att vi ses under hösten!

 

 

 

3 Oct 2016