Riddarträning och spöken

Hur kan tiden rusa iväg så fort i Råshult? Visst är det så som en del påpekar, det finns vanlig tid och det finns "Råshultstid"! Jag tycker nyss att jag skrev här på bloggen och så visar det sig redan vara  tre veckor sedan! Idag kom jag på mig själv att kritiskt titta på en gran i skogen och säga till mig själv "Hrmm, kanske en blivande julgran! Ånej, inte gå händelserna i förväg! Det kommer att bara blixtra till så är det åter julshow med maskeradhoppning, Årets häst, långdans med mera! Men dessförinnan blir det fredagsmys den 13:de november med persedelvård (drop-in f kl 17), lite fredagsgott (kräver anmälan!) och så mycket hästfilmer som vi orkar titta på! Det kommer säkert att bli mysigt och häftigt i novembermörkret! Välkomna!

Men vad tyder då rubriken på? Jo, vi har numera tre riddarpojkar här i Råshult. Riddar Arn, riddar Leo och riddar Isak tränar för fullt för att kunna visa upp sina tappra hästar i i riddarspelens sköna konst. Ännu återstår mycket träning, men det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli...Rätt vad det är kommer vi att kunna utmana andra riddare om de vackra prinsessornas gunst.

Under höstlovet fick vårt eget skelett i garderoben, nämligen Benjamin, sällskap. Över 20 barn besökte honom vid den spökkväll som RUS ordnade. Både liemannen, häxor, spöken och andra bleka och blodiga varelser kalasade på en riktigt äcklig måltid, varefter man följde de flackande ljusen i hagen. Hemska skrik ekade genom natten och grannarna darrade i sin stuga. Dagen därpå flydde de utomlands (grannarna alltså!) Till och med Benjamin blev skräckslagen och han har inte riktigt slutat att skramla än!

Under höstlovet hade vi också besök av några bekanta från tidigare sommarläger. John och Hugo hör förstås till Råshult, men Siri från Linköping och Lisa från Stockholm stannade några dagar tillsammans med sina mammor. Jättebra idé tycker vi, med mor/barn-läger!

Är det någon som tycker att exteriören på stallet här förändrats på något sätt? Just det! Där det tidigare var ett "skräputrymme" utanför logen, så har vi nu satt upp ett par uteboxar för tillfälligt bruk. Bra att ha-boxar för hästar som besöker oss för att använda ridhuset etc, etc. Just nu huserar Fia och Maja där i väntan på att återföras till lösdriften.

Nu börjar det redan bli sent. Vi hörs snart igen. Kanske redan på fredagsmyset!

9 Nov 2015