Råshults Cup, sommaren och morgonrodnadens gudinna!

Hej igen!

Ja, nu är den ordinarie lektionsverksamheten slut för den här terminen. Det har varit roligt att se hur eleverna har utvecklats! När man tittar över deltagarlistan så kan man notera att vi har haft en viss generationsväxling. Flera tonåringar har flyttat eller prioriterat skolarbetet, men flera mindre ryttare har kommit in i deras ställe. Det är nu så det fungerar, under en viss period fylls livet av andra viktigheter och man tvingas prioritera. I gengäld kommer ofta mammor tillbaka i vuxen ålder, när bebistiden är över och man kanske får en liten stund över för sig själv och sina egna intressen. Det är det som är så fantastiskt med hästintresset - det spänner över alla generationsgränser!

Råshults Cup markerar som vanligt terminens slut och sommarens början! De nya RUSmedlemmarna gjorde ett jättefint arbete med vissa anpassningar för att det skulle bli möjligt för fler ekipage att vara med. Det mest genomgripande var förstås att hoppningen med omhoppning på tid gjordes om till en stilhoppning över lite lägre hinder. Trots att vädergudarna alls inte hörsammade våra vädjanden, så var stämningen härligt förväntansfull och jag tänkte osökt på den sportjournalist, som för några år sedan dömde ut ridsporten till en "finsport, där den stackars hästen tvingades göra det som rika överklasstjejer bestämde!" Så långt från verkligheten den mannen befann sig! Här stöttade ryttarna varandra med glada tillrop, hästarna hoppade glatt och inget gnäll hördes över dyblöta ridbyxor och slippriga tyglar!

Segrare i cupen blev Elin Anderberg på Whilma, en välförtjänt seger som ska ses mot bakgrund av att Whilma varit ett riktigt problembarn med åtskilliga dramatiska avramlingar på sitt samvete. Bra jobbat, Elin! Som tvåa såg vi Kajsa Wirenfelt på Caruso. Caruso är visserligen i största laget för Kajsa, men vad spelar storleken för roll när man är kär?? Frida N kom trea på lilla Ripadals Flicka  (Fia), russet som har gjort sig känd för att ge allt eller inget. Idag blev det allt och det gav resultat! Nästa placering var Frida A på sin egen ponny "My". Det var riktigt roligt att se vilka framsteg det ekipaget har gjort. Hanna kämpade fantastiskt väl på "lilla My", som vid ett par tillfällen hade en avvikande uppfattning om inställningen till arbete. Tack vare Hannas kämpaglöd och bestämda konsekvens i ridningen så slutade det i alla fall bra! Väl kämpat!

Nu vilar lugnet över Råshult, det finns tid för rengöring av stall och översyn av staket mm. Spridda lektioner och uteritter blandas med mer långväga besök som till exempel en ridande bokcirkel! från Linköping och nu senast Kindas Serviceteam. Stallet stänger ju aldrig - möjlighet till ridning finns hela sommaren, med undantag för de dagar då vi har läger. Titta gärna på vår startsida, så finner du datum för dessa!

Men vad betyder nu morgonrodnadens gudinna i rubriken? Jo, vi har fått in en ny häst i verksamheten, tack vare Magda och hennes kontakter från ridskolepedagogutbildningen. Gudinnan heter ju enligt sägnen Aurora och just så heter också den nya hästen. Aurora är en riktigt söt häst av en lite grövre modell, korsning halvblod/nordsvensk och hon har redan vunnit mångas hjärta. Hon är lika snäll och mild som gudinnan som hon är namngiven efter och kommer säkert att bli mångas favorit!

Välkomna att hälsa på henne och oss i sommar!

2 Jun 2015