Praovecka, Mazai-besök och GRUSdag

Denna vecka måste sägas vara en av de mer bekväma veckorna på terminen. Det vill säga för mig - kanske inte för praon Amanda, som jobbat hela veckan! Utsläpp, mockning, fodring, insläpp, persedelvård och krattning av spåret. Du har varit jätteduktig!!!

Snacka om att somna sent på kvällarna! Efter hela dagar med arbete utomhus och inget internet att tala om, så somnade du visst före nio, någon gång dessutom dubbelvikt i lilla blå soffan på kontoret! Som tur är, så blev det ändå lite extra ridning!

På fredagen hade vi celebert besök från Fattiggården! Frida förbereder den maffiga shirehingsten Mazai för ridprov vid hingstpremieringen senare i vår. Märkligt att se en så stor och stark häst acceptera en så liten ryttare. Vilken tur att hästen inte vet vilket övertag han skulle kunna ha! Häftigt!  

Lördagen innebar vårens första GRUS-dag. GRUS står inte på något sätt för grus grus (trana på latin) även om dessa imponerande fåglar just har invaderat våra marker, inte heller har det något med "grus i maskineriet" att göra. Nej GRUS uppstod när de vuxna ryttarna här insåg att ungdomarna i RUS hade så roligt att man ville också ville ha...... Alltså bildade man Gummorna i Råshults Ungdomssektion. När det så dök upp män, så byttes betydelsen av G ut till Gamlingarna. Enda kravet på medlemsskap är att man på pappret är över 18, beter sig som en fjortis och är intresserad av hästar och fika! 

Efter gemensam lunch, trotsade hälften av oss blåsten för att rida en sväng tillsammans. Även om pulsklockan som demonstrerades inte riktigt hade ork att visa utslag, så är det helt klart att våra ridvägar är fantastiska!/010.jpg   

20 Mar 2014