Planeringen i full gång!

Redan märks det att ljuset är på väg! Idag tände vi inte i stallet när vi släppte ut hästarna. Även om det är snö på gång igen, så känns det i luften att vi går mot våren. Korparna har börjat sin våruppvaktning mellan bergen - jag älskar deras uppfordrande läten, när de kretsar över gården.

Vårterminen är i full gång, träningarna för Carina Kind likaså. Härligt! Den här helgen har vi haft fullt hus i Råshult, först alltså Carina på fredagseftermiddag och kväll och på lördagen hade vi en uppskattad Temadag om tömkörning. Eva Wallin från Wallins Hästhantering i Rimforsa var inbjuden gäst, 6 ekipage deltog och ytterligare ett dussin följde dagen utan häst. Särskilt intressant var det att lyssna på Evas tankar om ledarskap. Eva lade ner mycken tid på varje häst och förklarade hur hon tänkte kring olika moment. Påföljande dag kom sadelmakare Madeleine Karlsson och kollade ryggar och sadlar på ett tiotal hästar. Som vanligt kunde Madde leverera goda råd, befriande rena från reklam för ett bestämt märke!

Planeringen som hänvisas till i rubriken syftar på att det snart är sportlov (vecka 8). Då är det ju ingen vanlig lektionsridning men Magda planerar för dagläger på tisdagen och onsdagen. Om det är snö då, så ska vi försöka att ha lite tolkning. Har du egna tankar om vad du vill att vi ordnar, hör för all del av dig till oss! Det gäller naturligtvis för hela terminen framåt - vi är öppna för olika nya, fräscha idéer! Innan du vet ordet av, så kommer sommaren! Även då blir det förstås läger. Förfrågningar har ramlat in och vi kan konstatera att vecka 26 är het!

För första gången har jag nu annonserat på HästNet! Nej, vi ska varken köpa eller sälja hästar där, men eftersom vi kommer att ha en hel del bete i sommar, så har jag annonserat ut sommarbete. Ska bli intressant att se om det blir något svar. Man inser att man numera måste räknas till den äldre generationen eftersom det tog tid att få annonsen att fastna - eller går det möjligen att skylla på en långsam uppkoppling....???

För resten!! Vi kommer att ta hem plagg med Stall Råshults logga på igen. Finns det något intresse bland er som brukar hållas här i stallet, eller för all del utsocknes fans? Vad är mest intressant? T-shirts? Kepsar? Sweatshirts? Fleecejackor? Jackor? Västar? Vår logga finns redan hos ett par företag, så vi vill helst hålla oss till deras sortiment för att slippa kostnaden för loggan. Kontakta oss gärna med synpunkter!

1 Feb 2016