Övriga Aktiviteter

Vid Stall Råshult arrangeras fortlöpande olika aktiviteter.

Ungdomarna (Råshults UngdomsSektion) arrangerar varje höst en träningstävling i hoppning, öppen för alla ryttare. På höstlovet viks en kväll för ruskig spökjakt, samt en dag för Hubertusritt för de yngre barnen. Inför julen gör man fint i stallet. Terminen avslutas med traditionell júlshow där bland annat årets häst koras samt alla lekfulla deltar i maskeradhoppningen. Under vinterlovet arrangerar ungdomarna ofta något snöigt om vädret tillåter. Träningstävling, dagläger på påsklovet och terminsavslutning med Råshults Cup är viktiga inslag.

Vi har regelbundna besök, var tredje vecka, av dressyrtränare/domare Carina Kind. Lina Ögren-Wessman uttnyttjar anläggningen för kurser i partnerskap och ledarskap.

Aktuellt nu är Råshults Cup. Läs här ungdomarnas inbjudan!

Nu när Råshult Cup fyller 20 år, ska vi satsa större än sist Det kommer att vara samma grenar: rykttävling, programridning (LC:1 eller LB:1 2015) och stilhoppning på valfri höjd. För att vara med och tävla i cupen ska man vara med i alla tre grnarna på samma häst/ponny. Vill du inte vara med i cupen så kan du vara med i de grenar som du vill.

Domare i alla tre grenarna är Carina Kind.

Rykttävlingen kommer att vara mellan 9-11 och kosta 50 kr per ekipage. Ni är välkomna att komma tidigare, men får inte börja rykta, fläta eller pyssla i boxen. Under tävlingen får du inte duscha hästen, använda pälsglans, hårspray eller liknande produkter för att din häst ska verka renare eller glänsa mer, men du får använda olja på hovarna. Hästen/ponnyn visas i träns under uppvisningen.Carina gör en bedömning med 1-10 poäng för vart och ett av fem kriterier. Bedömningen sker på stallplanen och de fem ekipage som når högsta poängantal får rosett.

Sedan börjar programridningen ca 11.30. Startavgiften är 50:- per start. Ev hästhyra om 50:- tillkommer. De fem som får högst %-sats får rosett.

Efter dressyren kommer stilhoppningen. Man blir bedömd utifrån hur väl man rider banan på valfri höjd. Startavgift är 50 kr per start. Ev hästhyra om 50 kr tillkommer. De fem ekipage som fått högst stilpoäng erhåller rosett.

I cupen räknas de sammanlagda resultaten samman och cupvinnare utses!

Vi hoppas på bra väder så at vi kan vara på utebanan. Sekreteriat och cafeteria kommer att finnas i nära anslutning till utebana och ridhus. I cafe'et kommer att finnas kakor, saft, kaffe, te och korv. Det är också där ni ska betala för era starter.

Dagen avslutas med prisutdelning för cupen, bucklan och priser delas ut.

Hjärtligt Välkomna!