Nu är vi igång igen!

Det kanske verkar som om vi har lagt ner under sommaren, men det är precis det vi inte har gjort! Råshult genomgår en ansiktslyftning med rödfärgning, vitmålning av alla snickerier (pågår fortfarande!),

ny markbädd för trekammarbrunnen

 och därtill en ny, djupborrad brunn.

Det var bara rödfärgningen som var planerad för i år, men ödet tvingade oss att göra resten också. Det går dåligt att bo utan fungerande avlopp och med en nästan sinad brunn. Tack och lov för att vi har haft ledningen genom skogen som förser oss med sjövatten till hästarna och för att vattna ridbanorna denna torra sommar. 

Parallellt med detta har förstås lägren och andra aktiviteter pågått som vanligt. Tack vare klippor som Magda, Amanda, Emma och Elin så har allt flutit på som det skulle. 

Våra två gamla trotjänare, Gunde och Trippie har lämnat oss för gott. Gunde kunde inte längre tillgodogöra sig maten, inte ens den uppblötta mashen gick dit den skulle. Hans tänder var helt nedslitna och käkarna förskjutna i förhållande till varandra. Han var helt enkelt ständigt hungrig trots att han hade fullt med mat omkring sig. Det ska inte en häst behöva vara! Han fick sluta sina dagar här hemma i hagen lugnt och stilla.

Trippie fick följa med honom över gränsen samma dag. Trippie blev alltmer stel och knackig för var dag och det kändes helt rätt att de fick följas åt till Trapalanda - hästarnas himmel. Jag vill gärna tänka att de går där nu och betar sida vid sida på gröna ängar i lagom sol utan insekter eller värk.

Men, vad har vi då att rida på i Råshult, tänker kanske någon!

Lugn, bara lugn! Nya krafter tar vid, när de gamle får vila. Vi har glädjen att presentera tre nya hästar! Tussilago

är en Irish Cob som Peter och Linda i Ekhult har lånat ut. Hon är en riktigt söt och känslig liten häst med massor av man och hovskägg. Dessutom har vi fått in två små och nätta nordsvenska hästar, närmast från ridskolan i Åtvidaberg. De är halvsystrar och heter Lillja och Gnistra.

Alla tre är ganska små, mellan 145 och 160 cm, och passar alltså både små och stora ryttare. De har varit i arbete på lägren i sommar och många av våra ryttare älskar dem redan! Jag är säker på att de kommer att bli bara bättre och bättre! I övrigt så finns ju fortfarande Molle still going strong, samt Caruso, Kickan, Blizzard, Lilla My, Storm och så de minsta ponnierna Faxen, Maja, Fia, Rambo och Norpan. Nicke finns också, men han kommer att vara ur arbete hela vintern med förhoppningen att två överben i hasen skall växa ihop. Han är inte halt just nu, men klarar inte att arbeta i lektionerna än. I stallet finns också som tidigare Cosmos, Big, Lucas, Fiffi och Noffe. Pebbles kommer lite senare under hösten.

Lektionerna rivstartade idag med  en hoper lekisbarn.

Nu är de så många att vi måste dela upp dem i två grupper. Snacka om återväxt! Ytterligare tre grupper drog igång och sedan är veckan igång. Fortfarande finns det utrymme för dig som inte ännu kommit dig för att höra av dig. Alla är välkomna! Det ryktas för resten om en manlig nybörjargrupp för vuxna, som funderar på att börja - det är kanske en utmaning för någon mer!

I övrigt kommer löshoppningen att fortsätta på fredagarna som tidigare, Carina Kind kommer var tredje fredag med början den 9/9 och vi räknar med hösthoppning, spökjakt och julshow som tidigare år. Nytt för i år är att vi arrangerar en Pay and Race, dvs en möjlighet att prova på distansritt. Den går av stapeln redan den 3/9 men det går utmärkt att anmäla sig fortfarande. Distansen är tre mil, men tiden är tilltagen så att du kan skritta större delen av sträckorna. En halvtimmes obligatorisk vila ingår och hästen kommer att kontrolleras före, under och efter turen. Varför inte testa på? Om inte annat för att se hur det går till, träffa trevligt folk och få en härlig ridtur! Alla deltagare får diplom och dessutom en rosett om man går i mål inom fem timmar!

Välkommen till en härlig höst i Råshult!

29 Aug 2016