Nu är vi igång för fullt!

Ja, nu är parkeringen åter full om kvällarna. Glada barnröster hörs från stallet och dess omgivningar, de vuxna "fjortisarnas" fniss fyller stallgången och tonårstjejerna viskar hemligheter i varandras öron. Precis så skall det vara när en ny termin drar igång! Många av er har vi träffat under sommaren, andra står för ett kärt återseende medan andra är nya, spännande bekantskaper. Ni är alla varmt välkomna!

Kanske går just du, som läser det här, i trevande funderingar om du skulle våga prova på att rida eller orka satsa på nytt, eller kanske bara är nyfiken på att se vad vi håller på med. Dra dig inte för att höra av dig, för även om det är lika många eller till och med några fler än förra terminen som rider, så finns det plats för dig också. Du är varmt välkommen!

Höstprogramet börjar ta form, du missar väl inte "På gång-kolumnen" på startsidan! Förutom de populära träningarna för Carina Kind, så finns det en hel del annat att notera i almanackan.

Närmast i tur ligger Tema-dagen om bruksridning den 3:dje oktober. Den SM-aktuella mästarinnan Annelie af Ekenstam gästar oss för att berätta/demonstrera och instruera om denna ryttargren som ännu inte är så välkänd bland allmänheten. Alla hästraser kan delta! Syftet med bruksridningen är att utbilda ryttare och häst så att förtroende mellan dem byggs upp så att de kan hantera olika situationer. Målet är att skapa förståelse för hur hästen fungerar vid god hantering med bra hästmannaskap. Hästen skall lära sig lita på och lyda sin ryttare! Kul komplement till din vanliga träning, i ett lugnare tempo! Läs gärna mer på www.juf.se/brukshäst/bruksridning . Du kan delta som åskådare, med egen häst eller hyra häst/ponny hos oss. Detta kommer med all säkerhet att bli en intressant heldag! För dig som nöjer dig med att delta utan häst kostar det 20:-, med häst kostar det 50:- och vill du hyra häst, så tillkommer ytterligare 50:-. Medtag egen lunch, medan Stall Råshult bjuder på fika. Anmäl per mail eller telefon!

Nästa evenemang blir höstens Pay and Jump den 10:nde oktober, vilken våra ungdomar i RUS arrangerar åt oss. Här får du en perfekt möjlighet att delta under tävlingsliknande former på valfri höjd och med all den hjälp som du ev kan behöva. Kanske är du inte så van själv, kanske har du en häst som inte är så van eller också vill du bara ha kul! Alla skäl är giltiga! Du kan delta med egen eller hyrd häst - eller kanske vill du bara vara med som funktionär. Anmäl per mail eller telefon!

Därnäst kommer ju höstlovets fröjder, men om det kommer mer information i nästa inlägg!

Kanske ruvar just du på en idé som du skulle vilja ha genomförd. Kläck den! Det är alltid kul med nya initiativ, bara fantasin sätter gränser!

Själv står jag mest med målarpenseln i handen. Trästaketen utmed vägen genomgår en ansiktslyftning och jag konstaterar glatt, att förutom att det blir snyggt så gläder det omgivningen att se mig krigsmålad i mina målarkläder och med röda slingor i håret. Många stannar och vill prata. Somliga får ju betala dyrt för sina slingor, jag får dom gratis! Sanningen är att jag i regel målar med hela kroppen - egentligen borde det numera räcka med att jag skrubbar mig mot staketet för att det ska se nymålat ut!

Hoppas att vi ses och hörs!

Anne

 

15 Sep 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)