Möte i stora huset och i lilla stallet!

Så här efter nyår och med ljuset i antågande, så är ambitionerna på topp. Hästägarna i Råshult har börjat med hästägarträffar för att informera, planera, fika och fnissa tillsammans. Jättetrevligt och konstruktivt!

Fullt så trevligt och konstruktivt var det dock inte i lilla stallet. Där hade fyra möss också ett möte - ett ödesdigert sådant! Varför valde dom Cosmos´ vattenhink för sin träff? Nog har man hört om att många stora beslut fattas i bastun, men det här blev inte bra! I alla fall inte för mössen och möjligen inte heller så aptitligt för Cosmos! Eller hade Cosmos kanske lurat dit dom under falska förespeglingar? Vi får nog aldrig veta säkert!

För er som inte har era hästar uppstallade här, så har det blivit några förändringar. Tidigare var ju ridhuset lektionsfritt på måndagar och tisdagar efter kl 19. Nu har det ändrats lite tider och tillkommit en grupp, så nu är ridhuset bokat för lektioner må-tis kl 17-20, onsd kl 17-19, to kl 10-11, 15.30-16.30 samt 19-20. Sönd är det upptaget mellan 16-18.

Tyvärr har vi sett oss tvungna att höja ridhusavgiften sedan 1/2 . Jag tar nu 50 kr per tillfälle - som tidigare det dubbla om man inte släpper in någon annan. Avgiften gäller aven när man deltar i träning för extern tränare, tex Carina Kind. Vid de tillfällen där man betalar anläggningshyra, antingen direkt till Stall Råshult eller via tränaren, så är kostnaden oförändrad mot tidigare. För dig som är uppstallad i Råshult utgår förstås ingen extra avgift. Likaså är säsongsavgiften (500 kr) oförändrad och innefattar även ovanstående tillfällen.

För dig som lånar häst i Råshult för att delta i träning eller liknande verksamhet kostar det efter den 1/2 också 50 kr per tillfälle.

Det är med viss sorg jag gör det här, men samtidigt är det flera som har påpekat att jag bör ta ut en kostnad för driften av såväl anläggning som hästar!

Roligare är att sportlovet är i antågande! Vi planerar då dagläger för barn och ungdomar måndag 16/2 och onsdag 18/2. Därtill bjuder vi in till lördag eftermiddag 21/2 för vuxna nybörjare och föräldrar som vill lära sig lite om hästar, stallskötsel och ridning! Det ska bli så spännade!

Titta gärna på hemsidans startsida, där finns vårprogrammet som det ser ut nu. Fler aktiviteter i form av temadagar kan tillkomma - eller om någon av er har något annat förslag!

2 Feb 2015