Mammutar, spöken, Lurifaxar mm

Ibland tycks tiden gå så fort att man inte riktigt hänger med! Det händer hela tiden så mycket här i Råshult, som jag tänker att detta måste jag berätta om. Men ibland hinner saker och ting bli inaktuella. Vissa saker etsar sig emellertid fast i hjärnbarken och det är väl kanske det som förtjänar att skrivas om!

Tex var mammuten, som barnen brukar besöka uppe i skogen rejält försenad i år. Han skickade faktiskt ett
meddelande och informerade om sen ankomst. Det har ju varit så varmt och för en så gammal och torr varelse höll det på att bli för mycket! Som om det vore med mening träffade i alla fall mammuten en liten busig ponny på skogen.

Ponnyn, som heter Lurifax,  ett sällsynt lämpligt namn, var just på väg att flytta in i Råshult när han mötte mammuten på skogen. Mammutens hälsning nådde till slut barnen, men först efter ett antal ledtrådar som den listige Lurifax hade lagt ut! Så konstiga saker händer i Råshult! En vecka senare var i alla fall mammuten framme och nästa gäng kunde rida upp i skogen och hälsa på honom. Han har ju blivit lite tilltufsad med åren och det börjar bli svårt att se att det verkligen är en mammut, men med lite fantasi så......!

Om någon undrar vad det är för spöken som vandrar omkring i Råshult - till och med mitt på blanka dagen  - gå bara ut i hagen till Cosmos och Caruso! Där vandrar det en märklig varelse! Inte tror jag väl att det är denna skrämmande varelse som har orsakat att både Hubbe och Wille har flyttat. Jag tror snarare att det är på grund av att de håller på att få ett nytt och fint stall i Hycklinge! Lycka till i framtiden ropar vi, och välkomna att hälsa på när ni får lust!

En annan som måste tycka att tiden rusar iväg är förstås Magda, eller kanske snarare hennes föräldrar! Hur blev denna lilla flicka plötsligt 30 bast? Det gav oss i alla fall tillfälle att träffas och fira Magda. Tack Palle och Pia för en trevlig kväll på ert magasin!

I söndags var det Kinda-dagen. Var det någon som hade koll på det? Vi hade "öppet hus" här i Råshult och totalt ca 40 pers dök upp för att titta på hästarna, stallet, utrustning, foder samt kolla hur stora hindren som visas på TV-hoppningarna är, kasta hästsko, träna balans och prova på att rida. Detta var bara möjligt att genomföra tack vare de fina insatserna som Alice, Amanda, Ebba, Ulrica, Maria, Magda och Karro. Ert arbete har ju också resulterat i att stallets sommarrengöring tagit ett stort steg framåt. Jättetack till er alla!!! 

5 Jun 2014