Kisse-Lisor, Pisse-Nissar och stora Skitpriset

Nätterna har varit kalla och pannan har slukat ved, Då är det gott att veta att vi ibland  har en liten Holger som gärna hjälper till med vedköret.

Blir det alltför kylslaget får man krypa ner under filten med lilla Betty - då håller man sig garanterat varm.

Men nog märks det att våren är här! Kärlek i varje hörn! Inte bara korpar och ugglor skriker ut sin våryra, utan även hästarna hoppas på kärleksnapp! Detta märks inte minst i boxarna. Stona brunstar ideligen och grabbarna kissar på sig av bara farten. Boxarna ser ut därefter, ständigt i behov av rengöring! Men vem får då det stora skit-priset? och varför? Jo - det får Storm! Inte för att han är "skit-aktig", utan tvärtom! Trots att han är skimmel så ser man honom sällan smutsig. Detta till skillnad från vissa andra skimlar i stallet! Fiffi är visserligen också bländande vit, men det är lite fusk med i det spelet, för hon är ju klippt och har täcke! Lille fine Rambo håller sig hyfsat ren, men Caruso....!! man kan verkligen undra hur han bär sig åt! Ständigt fläckvis gulbrun! Varje natt gödslar han noggrannt innan han lägger sig i den varma och mjuka bädden. "Sover bäst då" säger han med glimten i ögat. Nej, tacka vet jag Storm. Han lägger alltid sina högar prydligt i ett och samma hörn, dvs sedan han omsorgsfullt fyllt mellanrummet mellan fönstret och fönstergallret så att man inte ens ska behöva huka sig för att mocka ut. Det kallar jag omtänksamt!

Nå, vi gör faktiskt annat än att mocka. Vi har haft besök av sadelmakare Madde. Hon har gått igenom sadlarna och föreslagit en del förändringar och någon omstoppning. Det är värdefullt att ha en duktig sadelmakare på nära håll (i Odensvi).

Det gör att det faktiskt blir av att man regelbundet går igenom sadelsortimentet för att få rätt sadel på rätt häst. Många gånger förändras ju hästarna i såväl hull som muskulatur, samt att olika sadeltyper slits olika hårt, när många olika ryttre sitter i dom.

Med jämna mellanrum kommer det varningar om att sadeltjuvar är i farten. Här är båda sadelkamrarna ordentligt låsta och samtliga sadlar dokumenterade med nummer och bild. Därtill har vi en mycket alert vakthållning. Minsta oväntade rörelse på stallplanen registreras och husse och matte varnas.

Själv håller jag på att renovera vårt gästhus. Sovrummet på övervåningen skall bli ljusare och de trasiga tapeterna ska ersättas. Just nu befinner jag mig i det absolut mest röriga stadiet, men det är långt till våren då det ska vara färdigt.

Tanken är att även resten av huset ska få en ansiktslyftning allteftersom. 

Nu stundar sportlov. I år har vi inte mäktat med någon organiserad aktivitet, men stallet är förstås öppet för den som vill pyssla och greja. Efter överenskommelse med Magda eller mig finns det också möjlighet att rida. Våra telnummer är 070-580 26 62 och 070-278 44 69. Har du någon idé om vad du vill göra, så tveka inte att höra av dig!

Ha det bra önskar Anne, Sven och Magda

16 Feb 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)