Kindadag och Råshults Cup står för dörren

Nu har vi klarat av Vårhoppningen, Pay and Ride dressyren och de hittills inplanerade extraträningarna. Vid vårhoppningen var det extra roligt att så många "nya" ryttare vågade ta steget och vara med. Må vara att höjderna inte var enorma, men jag vidhåller den gamla sanningen - att rida fort och hoppa högt är inte svårt. Det är bara att hålla i sig, men att rida väl, det är riktigt svårt! Att hitta känslan av att följa hästen i språnget, att kunna lägga rätt tempo, att välja rätt väg och att därtill våga försöka inför publik. Det är en prestation utöver det vanliga! Heja er!

Dressyren var förstås också en utmaning. Det blev tyvärr ett visst manfall denna gång på grund av sjukdom och hälta bland ryttare och hästar. De ekipage som var med gjorde dock en fin prestation, nästan inga felridningar trots att programmet var nytt för i år. Carina dömde rättvist och uppmuntrande och för att ytterligare belöna de tappra som vågade rida upp programmet, så delades rosetter ut i förhållande till uppnådda procent. Stämningen var riktigt god, alla berömde varandra och det var ingen som tycktes ta illa upp för att få en rosett till samlingen!!!! 

Nästa tillfälle att visa upp sig blir Råshults Cup den 30/5. Det är ju samtidigt en terminsavslutning. Som vanligt kommer man att kunna tävla i grenarna ryktning, dressyr och hoppning. Dressyren går i LC:1 och L:B1. Hoppningen delas in i en Clear Round/Blåbär samt ytterligare en klass på låg höjd men med stilbedömning. Den som vill tävla om själva pokalen måste vara med i såväl rykttävlingen, dressyren som stilhoppningen. Anslag kommer snarast upp i stallet och den som inte kommer till stallet kan få ytterligare information av oss. Se under "kontakt" i översta menyraden, så hittar du telnr, e-post och mobil!

Denna vecka är det ju långlov med Kristi Himmelfärdsdagen som inledning. På söndag mellan 10-16 arrangerar vi Öppet Hus, där man har möjlighet att hälsa på hästarna och oss, leka, gå tipspromenad och prova på att rida. Ett tips är att ta med fikakorgen. Om vädret är dåligt, så kan man ju alltid fika i ridhuset! Det är ett arrangemang  inom ramen för Kinda-Dagen och det vore kul om vi, liksom förra året, får många besökare, så tipsa vänner och bekanta!

För den som har tid och lust så finns det hinder att måla, sadlar och träns att putsa, beteshagar att rensa och staket att sätta upp. Allt måste ju vara i ordning inför såväl Öppet Hus som Råshults Cup! Dessutom uppskattar alltid hästarna att bli lite extra ompysslade! Ta med dig en kamrat, så blir det extra roligt!

Sommarlovet rycker allt närmare. För dig som ännu inte bokat något hästigt i sommar - hör av dig! Sommaren går minst lika snabbt som resten av året och trots att showgänget tar en välbehövlig paus i sommar, så kommer sommaren snart att vara fullbokad!

Ha det bra och hoppas att vi snart ses!

12 May 2015