Ny spännande termin på gång!

Som vanligt utgör julshowen höstterminens avslut. Vädret var ju inte så frikostigt med julstämning men publiken kom ändå, trofast som alltid.fotograferat

Det gjorde de verkligen alldeles rätt i, de små luciorna var så sööta, de utklädda maskeradryttarna såååå kreativa

och tomtelångdansen så låååång! Jag blir alltid så imponerad över påhittigheten hos maskeradryttarna, men även hur väl hästarna sköter sig i långdansen. I år var det 18 hästar - alltifrån de stora Noffe, Caruso och Big till "svansen med russen och Rambo. Trots att de rör sig i invecklade figurer där de möts, nära varandra i flera lager, så visar ingen häst humör. Inte ens när någon liten ponny har svårt att hinna med och genar eller när en annan liten ponny stannar mitt i smeten och inväntar bättre sikt!

Jag fotograferade verkligen en hel del under showen. Synd bara att jag inte fick med så många huvuden på ryttarna samt att de bilder som händelsevis visade ekipaget i helfigur, i regel saknade andra väsentliga kvaliteer i bilden! Nåja, jag får väl ligga i och träna!

Julshowen innehåller också korandet av "Årets Häst". Alla stallets besökare har under några veckor möjlighet att rösta på någon av stallets hästar. Den utvalda för året blev härliga "Tussilago",

en Irish Cob med massor av man och hovskägg. Vilket bra val! Husse Peter var förstås riktigt nöjd och stolt. Som människa känns det skönt att också veta att röstningen utföll ganska jämt, alla hästar fick röster, ingen blev utan! Jag tror visserligen inte att någon häst egentligen bryr sig, men i alla fall.....! En annan tävling, kopplad till korandet av Årets Häst, är tävlingen om den bästa motiveringen. Det innebär att RUS-tjejerna väljer ut den bästa motiveringen. Den behöver inte gälla just den häst som blir utsedd , utan grundar sig mer på originalitet och känsla. Årets motivering gav just prov på det! Här kommer den: "Han (Faxen) är såå söt och har en så himla underbar personlighet och trots att han lagt sig ner med mig 2 ggr så är det omöjligt att inte förlåta honom". Tack Tova för den beskrivningen av dina känslor för Faxen. Det är så fint att du förlåter honom för att han är busig med dig - eller är han möjligen lat?

Det milda vädret kring helgerna har gjort det särskilt härligt att komma ut i skog och mark. Alla hästar har fått frossa i det under det här lovet. Den välbekante beridaren Herbert Rehbein (Tyskland) skriver i en av sina böcker att "det bästa lösgörande arbetet för hästen är att skritta på lång tygel i skog och mark." Jag skulle vilja lägga till att det är nog det mest avslappnande man kan göra,även som människa - med eller utan häst!

Idag har vi haft årets första hästägarträff. Det visar sig att viljan till att göra en massa roliga saker tillsammans håller i sig även detta år. Vi kommer att fortsätta med löshoppning, miljöträning, gemensamma uteritter, ryttaryoga  samt naturligtvis träningen för Carina Kind var tredje fredagskväll. Dessutom kommer RUS att ordna med "Pay and Jump" (hoppning) i april, "Pay and Ride" (dressyr) i maj och Råshults Cup i juni.

Därtill finns det önskemål om en bruksridningsdag i vår, en ridorientering med tillhörande temadag i användandet av karta och kompass i sommar och en "Pay and Race" (distans) i höst. Vi ska försöka genomföra alla goda idéer. Har du fler idéer, så hör av dig!

Vårterminens lektionsverksamhet börjar söndagen den 15/1. Är du sugen på att börja, eller kanske börja om, tveka inte att höra av dig. Vi kan alltid ordna en plats eller ett prova på-tillfälle!

Jag hoppas också att du tar dig tid till att gå in på hemsidans startsida. Under rubriken "På gång" finner du alla uppdaterade datum på kommande aktiviteter! Därifrån kan du också navigera runt och få veta mer om oss, hästarna och vår verksamhet.

Välkommen!

8 Jan 2017