Höstritter och andra härligheter

Denna höst går väl till historien som den varmaste och vackraste på åratal! Samtidigt som man njuter av den ena fina dagen efter den andra, så kan man ju också undra om det ska vara så här i fortsättningen - är det en följd av klimatpåverkan och vad leder det i så fall till?  Men det är förstås inte bara tid för reflexion och eftertanke, bäst att passa på att njuta av sol, färger och hög klar luft.

Många av ridskolans ryttare har fått möjlighet att rida ut på lektionstid, än så länge räcker ljuset och för mig är det särskilt roligt att se barn och ungdomar, som faktiskt lärt sig rida i Råshult, när de utan de minsta problem klarar att rida ut på hästarna i alla tre gångarterna. Det är härligt att se hur ryttarna utvecklas i såväl mod som förmåga, men det är också härligt att se hur väl hästarna samarbetar utan att utnyttja sitt övertag i storlek och styrka. Jag vill också påminna om att det är möjlighet att boka uteritter på helger och lov. Även om hösten är jaktsäsong, så har vi aldrig haft några som helst problem med jägarna o0ch vi hoppas förstås att de inte heller haft problem med oss. Vi undvikar de viktigaste jakthelgerna eller de områden som vi vet att de jagar på en bestämd dag och de respekterar vår önskan att rida i naturen. Tack och lov är vi omgivna av vänligt inställda markägare! Det kräver förstås även att vi visar dem respekt - det är ett av skälen för att meddela vart ni tänker rida!

Vi har ju fått en nybliven 40-åring bland oss. Det firades ju inom utrymmet för den förra bloggen, men några entusiaster valde också att enlevera Maria till Gamleby för att äta och spela bowling. Själv valde jag att ta rollen av ett skränande fans (till alla). Små funderingar infann sig: om golvets hållfasthet, vad händer om man fastnar med fingrarna i klotens hål, om alla klot verkligen är runda, vad betyder alla siffror och tecken på skärmen, hur många decibel kunde uppmätas i lokalen under vår vistelse där osv..

Till kaffet kunde ett sedant länge planerat projekt avslöjas. Maria fick det första exemplaret av "Recept-samling för/av hästvänner". Receptsamlingen består av läckerheter som vi avnjutit tillsammans i olika sammanhang, tex vid läger, kurser eller efter avramlingar. Nu när det är offentligt, så hoppas vi att fler recept ramlar in, gärna med en liten påminnelse om omständigheterna när vi åt det. Är det någon bland er som följer oss här på bloggen, som önskar kopia på de recept som vi har fått in så här långt, så är det bara att höra av sig på sms eller mail.

I helgen hade vi glädjen att stå värd för Lina Ögren-Wessman, som hade kurs i ledarskap och partnerskap med häst. Själv kunde jag tyvärr inte delta i kursen, jag stod för markservicen, men jag förstod på deltagarna att det var riktigt intressant och givande! I sista stund kom Magda med på kursen tillsammans med Disa och döm om min förvåning när jag förstod att Disa promenerade helt lugnt med en pressening över sig! Det borde inte gå!!!! Dessutom var hon så lugn (och ganska trött) hela kvällen, men nästa dag var det dags - då var hon så brunstig som jag aldrig tidigare sett henne. Svansen i en plym, kissade i ett kör och ville knappt gå förbi hagen med de stora vackra gossarna Big, Cosmos och Caruso. Vad tror ni om en liten avkomma efter Disa????

6 Oct 2014