Hjältemod och decemberplaner

Ni är säkert många som lagt märke till vilket djur som är det mest avskydda i Råshult! Vildsvinen bökar runt i vallarna, hagarna, mossarna, gräsmattorna, björnbärssnåren och i dyngstacken. Av spåren att döma har de stått och kikat in i lösdriften. Man kan undra när de kommer och knackar på dörren för att begära mat och värme inomhus! Jag funderar på att åter titta på komedin" ensam hemma". Den handlar ju om en liten amerikansk kille som råkar bli kvarglömd i den stora villan, när resten av familjen reser för att fira jul i Europa. Han hade ju en hel del trick för att skrämma tjuvar från att tränga sig in i huset. En del av hans idéer kan kanske förverkligas i Råshult!

Tack och lov för Yvonne, vår hjälte, som ikläder sig varma kläder, tålamod och bössa för att försöka decimera antalet. Än har inget svin fallit offer här för denna kvinnliga mästerskytt - men vänta bara....

Det nyutkomna RUS (Råshults ungdomssektion) planerar för fullt inför decembers begivenheter. Den 29/11 kommer stallet att pyntas med granris, äpplen och knäckebröd. Det kan bli fest för såväl långnästa hästar som snabbfotade möss! Barn och vuxna är i alla fall hjärtligt välkomna att göra julfint. Ta gärna med en fikakorg som kan avnjutas antingen i stallet eller i lilla huset!

Den 20 december kl 15.00 blir det traditionell julshow! Innehållet är ännu förborgat, men har ni några egna ideer som ni vill förverkliga, så hör gärna av er! Programpunkten "Årets häst", där ni röstar fram den populäraste hästen i stallet, har dragit igång. Röstsedlar och låda finns under anslagstavlan!

Hoppas att många av er tar vara på möjligheten att ha kul ihop - jag ser fram emot december!

 

 

23 Nov 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)