Härlig är jorden!

Tiden mellan hägg och syren anses av många som årets vackraste tid. Jag är böjd att hålla med, även om denna vår bjudit på häpnadsväckande värme tidigt. Vart tog vattnet vägen undrar Noffe i hagen!

Jag är så tacksam att vi djupborrade (160 m) förra året. Det garanterar friskt vatten åt alla för överskådlig tid framöver. En välsignelse är ochså det sjövatten som kommer med självtryck från den skogssjö som ligger högt ovanför oss. Jag tänker med tacksamhet på er, yngre som äldre, som hjälpte till att byta slang och få igång vattnet i våras! Många hästar blir ju lite sömninga i värmen. Vid den dagliga visitationen kan det kännas jobbigt att behöva resa sig, eller hur Rambo...?

Vad händer då med våra hästar? Ja, det är som alltid en viss omsättning. För ett par veckor sedan kom lille Mulle till oss. Nej, han ska inte förväxlas med Molle (Mollusk) som redan varit här hur länge som helst - inte heller med vårt bonusbarnbarn Mölle. Ni förstår säkert att det blir en och annan felsägning, Mulle, Molle och Mölle!! Mulle är lilla Alices nya ponny, en jättesöt liten häst som kan förtjusa vem som helst - dvs om man inte försöker galoppera på honom - vi ser fram emot en sommar med ett stort antal tårtor!

Fast å andra sidan, vi minns ju alla hur Rambo, Maja, Brisco, Faxen och Norpan var! Det finns en potential i varje ponny!

Lilla Sprengja (familjen Landuccis islandshäst) har fått prova en ny tillvaro i Uppland och vi önskar förstås både häst och familjerna ett stort Lycka till!

Till sommaren kommer det ju alltid några extra beteshästar. Lindas fina travare "My little Rocket" har redan installerat sig tillsammans med stona, liksom förra året. Till midsommar kommer en ny islandshäst. Det ska bli spännande!

Häromdagen gästade vi Barnens Dag i Horn, en dag som verkligen är en härlig fest för både barn och vuxna barn. Faxen och Rambo jobbade ordentligt med att gå ca 100 "ponnyrundor"! Heder åt dem och deras ledare!

Två av våra unga ryttare, Elin och Emma, har debuterat på "tävlingsbanan! De besökte Ydre Ridklubb för en Pay and Jump. Båda gjorde väl ifrån sig i sin debut och klarade både hindren och nervositeten med glans. Ydre Ridklubbs vänliga bemötande gjorde säkert sitt till - idag är de åter iväg, den här gången på Pay and Ride.

På tal om tävlingar: Nu är datum för Råshults Cup fastställt! Av olika skäl har det i år förlagts lite senare än vanligt, men den 9/7 smäller det! Kl 9 drar den sedvanliga rykttävlingen igång och sedan följer dressyr och hoppning Vi hoppas förstås att ni är många som ska vilja vara med eller komma och hjälpa till eller kanske framför allt heja på ert favoritekipage. Man kan delta i de olika tävlingarna var för sig men om man är med i såväl ryktbedömningen som dressyr och hoppning, så räknas resultaten ihop till Cupen. Vem vet, kanske blir du den lyckliga vinnaren till Årets Pokal!

I övrigt ser sommaren lite annorlunda ut än vanligt. I stället för övernattningsläger kommer vi att ha olika besöksdagar med Ponnykul varje tisd em

, familjedag varje onsd em

, guidade ridturer varje torsdag em/kväll

samt dagläger för barn och ungdom varje lörd

. I övrigt går det naturligtvis att boka lektioner eller uteritter även på andra tider! Gå gärna till startsidan och surfa runt på sidan för att få veta mer om oss! Fotogalleriet har trasslat lite men blir lite bättre allteftersom! Glöm heller inte att klicka på bilderna så att ni får se dem i lite större storlek!

Vi hoppas på en härlig sommar för oss och er alla därute! Full fart framåt! precis som Nicke på headerbilden

12 Jun 2017