Griskrig, populär

Ja, nu råder det krig i Råshult!! Som jag beskrev i förra inlägget så utgör vildsvinen en riktig plåga för oss. Men nu må svinen darra! - för några dagar sedan kom vår speciella mästerskytt, Yvonne, på nytt besök. Först såg och hörde hon ingenting, sedan hörde och såg hon ytterligare ingenting - men då! hördes det misstänkta ljud bortom A i paddocken. Yvonne lämnar sitt gömställe och smyger ner på baksidan om ridhuset. Jag frågade: Men var du inte rädd? Näähä! skrattar denna amazon, jag tände ficklampan och där stod det en hel skock, och dom var inte heller rädda! Vid det laget skulle i alla fall jag ha svimmat av rädsla för att bli just "svinmat". Men icke så Yvonne, hon tar nogsamt sikte på den gris som stod mest lämpligt till - och pang! så var hela flocken väck - utom en som låg så stilla på sidan och sov den djupaste sömn av alla. Hipp, hipp hurra! Jag längtar faktiskt till att få sätta tänderna i rumpan på den, naturligtvis väl tillagad!

I fredags var det dags för Carina Kind-träning igen. Dessa fredagar har blivit riktigt populära och Carina står timme efter timme med en ängels tålamod, en idrottscoachs inspiration och sin egen kompetens, till synes oberörd av kyla och fukt. Heder och tack åt denna fantastiska människa!

I helgen var RUS i farten och gjorde julfint i stallet. Det är alltid lika fint när granris och pynt kommer upp, som en påminnelse om att nu är det snart jul. För mig är det också en påminnelse om att snart är den mörkaste tiden över och vi går då mot ljusare tider igen! Det finns alltså hopp för mänskligheten!! Hopp finns det också för en av hästarna i stallet att bli utsedd till årets häst. Glöm bara inte att välja ut en favorit, som blir uppmärksammad på julshowen den 20/12! Den bästa motiveringen blir som vanligt belönad. På ryktlådehyllan finns en låda för era röstlappar. Om du vill rösta på distans, så kan du höra av dig till mig så ska jag ombesörja att din röstlapp når fram!

1 Dec 2014