Foderkväll, fantaster och firande!

Förra onsdagen blev ridningen inställd - nej, flyttad - eftersom Magda och jag passade på att utnyttja möjligheten att besöka Kinda Foders foderkväll.  Flera av Kindas hästkändisar var där, så förutom en föreläsning om fodertyper, sammansättning, hästens matsmältning och olika åkommor kopplade till den, så blev det ett trevligt möte med likasinnade. Tack Helen för att ni ordnar sådana evenemang!

Dock hände en liten incident: På väg till Horn för att plocka upp Maria och Magda så fick plötsligt vår röda Passat hjärtstillestånd och trots att jag faktiskt är utbildad för att kunna hantera sådana situationer (fast på folk!) så gick det inte att få liv i den. Nog visste jag att den hade haft en hel del problem, typ kärlkramp, men att den skulle ge upp så tvärt och när jag hade lovat att köra till Kisa - det var minst sagt frustrerande! Tack och lov fungerade mobilen - ja, vi hade hunnit så långt att vi kunde utnyttja denna moderna facilitet - så Maria fick rycka ut och rädda situationen. Men hur gick det då med det verkliga offret, vår röda Passat. Jo "ambulansföraren" tillika "kirurgen" Lasse på macken fick rycka ut och med ledning av anamnes och den kliniska bilden lyckades han ställa diagnos och vid en omfattande bukoperation hittades felet, nämligen ett hopvikt rör mellan de två dieseltankarna. Inte visste jag att en bil kunde ha två magar! 

Den här helgen har varit en helg med fantaster på olika sätt. Lördagen ägnades åt Locknevi- och Västerviksryttare. Men varför kalla dem fantaster? Jo, de har varit Råshult trogna i flera år, ofta i olika konstellationer. Vi inleder som vanligt med kaffe med smörgås och fniss, därefter kommer ridning. Lunchen serveras med stora portioner gapskratt och flams. Efter eftermiddagens ridpass inträder en något lugnare, mer kvidande ton över kaffe med sötfika. Det senare för att underlätta hemresan. Tröttheten smyger ju så lätt på vid ratten när både kroppen och knoppen fått sitt! Kära vänner, hjärtligt välkomna tillbaka!

Själv är jag ikväll fullproppad med godsaker från Marias dignade 40-årsfest! Från oss hästkompisar fick Maria en uppmaning att vara tillgänglig efter kl fem på fredag kväll. Då kommer det mera! Du, som kanske inte har nåtts av informationen kring denna kväll, är välkommen att höra av dig till Pia Lind eller mig. Det kommer att bli en helkul kväll. Jag lovar!

28 Sep 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)