Fint besök, vårhoppning och onödigt stopp

I 10 dagar har vi haft finast möjliga besök, nämligen barnbarnen Hedvig och Holger! Jag vet att alla mormödrar tycker att barnbarnen är underbara, men mina är verkligen bäst!!!! De har sysselsatt sin mormor hela tiden och det har bland annat resulterat i att vi nu kan bjuda även gästande barn på såväl gungbräde som gunga! Traktorn har gått varm varje dag - alltså den lilla gröna med pedaler och lille Rambo har blivit av med en hel del päls, vilket var välbehövligt. 

De större ungdomarna dvs RUS-tjejerna (med benäget bistånd av föräldrar samt Amanda och Elin) ordnade en lyckad vårhoppning i går. Även om inte deltagarantalet var rekordartat, så var det väldigt roligt att se så många unga ryttare, som överträffade alla förväntningar och gjorde jättefina rundor! Tyvärr har jag inga bilder från tävlingen, men om någon därute vill dela med sig av en bild, så skicka den gärna till mig så lägger jag in den i efterhand.

Det var alltså inte vägran på hinder jag menade med "onödigt stopp" i rubriken. Jag syftar i stället på att vårt avloppssystem har brakat ihop. Det innebär att vi, för närvarande, inte kan använda toaletter eller andra avlopp i husen. I stället har vi backat i tiden och går numera på utedass och håller oss med slaskhink i kök och badrum! Det är verkligen osannolikt hur mycket avloppsvatten man slentrianmässigt låter gå ut i avloppet! En verklig tankeställare! Utedass har jag emellertid inga problem med. I morse satt jag där och filosoferade med halvöppen dörr (dasset ligger gömt bakom lösdriften), då kom plötsligt lille Rambo och ville dela friden med mig! Han är en verklig raring!

Om någon undrar om vi har målat om husen, så har vi inte det - än! Däremot är husen högtryckstvättade inför rödfärgning och flera med mig har tyckt att det blev så snyggt att det kanske är onödigt att gå vidare med själva rödfärgningen! Fast det kommer säkert att bli jättefint med rödfärg också!

24 Apr 2016