Fint besök!

Jag undrar ibland för mig själv, hur många besökande som har hittat hit under de år vi haft Stall Råshult!? En oändligt lång och inspirerande rad av unga och gamla har vi fått förmånen att träffa och bland er har vi också fått en massa härliga vänner i olika åldrar. Hur inspirerande är inte det!? En fantastisk gåva!

Förra veckan var det dags igen. Horns skola med Majlis och Frida i spetsen, besökte oss tillsammans med ett gäng fina ungdomar. Det blev en fin "prova på-dag" med allehanda hästrelaterade upplevelser, inklusive ridning förstås. Magda och jag tackar er för god lunch och för att ni ville komma ut till oss och vi tackar också Rambo, Brisco, Maja och lilla My för gott uppförande.

I lördags ordnade RUS, alltså vår "ungdomssektion", en sedvanlig hösthoppning i form av sk Pay and Jump. Det är ju ett utmärkt tillfälle att i lugn och ro få prova att hoppa en bana och ändå få den hjälp som man behöver, vare sig ryttaren är orutinerad eller hästen. I blåbärshoppningen, med kryss på max 30 cm, får ekipagen en liten specialrosett, som uppmuntran för att man törs prova. Resultatet har då ingen betydelse. I Clear Round däremot, måste man rida felfritt över såväl koppelräck som oxrar, för att få en rosett. Flera ryttare lyckades med den bedriften och visst är det en speciell känsla att genomföra en tävling. För många innebär det ju att  transportera hästen och för alla gäller förstås att ha förberett hästen lite extra, kanske med en vacker fläta eller ett tjusigt schabrak.

Nu satsar RUS på höstlovet med både Hubertusjakt för barn och sedvanlig läskig spökkväll! Ni törs väl komma??????

Den här tiden bjuder verkligen naturen på fantastiska dagar. Luften är hög och klar, morgonens dimslöjor lättar och låter de vackra höstfärgerna sjunka in i ens medvetande. Härliga dagar för uteritter även om de första älgjaktsveckan manar till viss återhållsamhet. Vi är annars lyckligt lottade med grannar som välkomnar oss att rida på deras marker och jägare som visar stor respekt. Därför vågar vi också locka med härliga uteritter!

19 Oct 2015