En riktig kämpe har gått ur tiden

Brisco finns inte mer! Han fick somna bort från eländiga magsmärtor - möjligen tarmvred, förra måndags morse. Kl sex på morgonen hälsade han mig med sitt vanliga lilla morgongnägg, kl åtta hade han ordenliga koliksmärtor. Han filtades och följde med upp till ridhuset där han leddes runt i väntan på veterinären. Flera gånger sjönk han ihop, men reste sig igen och vandrade vidare. Veterinär var snabbt på plats, då låg han redan och ville/orkade inte resa sig upp. Han fick såväl smärtstillande som kramplösande medicin och tarmgaser tömdes genom bukväggen. Men tyvärr svarade han inte alls på behandlingen, slemhinnorna blev snabbt fula och buken fortsatte att svullna. Vi lät honom sluta så snart det stod klart att behandlingen inte hade någon som helst effekt. Vår enda tröst är att hans lidande ändå blev förhållandevis kort. 

Stort Tack till Magda och Natalie för stödet denna sorgliga morgon!

Brisco kom till oss efter en fantastisk karriär som en av Sveriges absolut bästa russtravare. Med vår hovslagare Per Björnskölds dotter Caroline i sulkyn travade han ifrån de allra flesta av sina konkurrenter under sin aktiva tävlingstid. Visst var han riden, men det var inte alltid lätt att sitta kvar! Han är utan tvekan den av våra hästar som har försett oss med mest tårta! 

Ni har väl sett reklamen som säger att om man är stark så måste man vara snäll! Precis så var det med Brisco - han var urstark - och ursnäll! Aldrig sur, grinig eller ilsken, bara stark och ofta piggt busig. Han lämnar ett mycket större tomrum än sin box!

Stort Tack till familjen Björnsköld för att vi fick ta över denna fantastiska lille häst.

Men livet måste gå vidare. Vi välkomnar Natalies fina häst, Kafija, även kallad Fiffi och gläder oss åt att ha Ann-Katrins fina Nabori här en tid, då husse och matte njuter en välförtjänt semester. 

Den 12 decemberkl 13.00 ordnar RUS julpyntning i stallet. Var gärna med och skapa julstämning hos dina favoriter. Ta med lite matsäck och om du vill sätta upp något eget så går förstås det bra, se bara upp så att inte hästarna kan nå något som inte är bra för dem att äta! De är alltid hungriga!

Glöm inte heller julshowen den 19/12. I år börjar den redan kl 11.00, vilket förhoppningsvis gör det möjligt att vara med även om du har något annat på kvällen!

Väl mött!

Anne, Sven och Magda

1 Dec 2015