En gick bort - en kom till - och en stor hög har lämnats kvar!

Ni som besöker oss regelbundet vet förstås redan att lilla Norpan inte längre finns hos oss. Hon travar i stället bland blad och blommor på Trapalandas evigt gröna ängar, tillsammans med alla dom som lämnat oss förut. Norpan har varit den söta lilla busiga ponnyn som egentligen ingen kunde bli arg på - så näpen att ingen kunde motstå henne. Här ses hon när hon just kommit. Hon blev snabbt bästis med Rambo.

Ni kan läsa i tidigare inlägg hur hon insjuknade i det som visade sig vara en anaplasmos och hur hon behandlades och tycktes vara långsamt på bättringsvägen. Tyvärr vände det hastigt till det sämre, febern sköt i höjden igen och inom några få timmar orkade hon knappt stå upp längre. I samråd med veterinär bedömdes hennes utsikter att tillfriskna som obefintliga och Karro med familj blev tvugna att fatta det svåra beslutet att låta henne sluta sina dagar. Såklart att vi saknar henne! Såklart att vi avskyr fästingar som sprider denna lömska smeta!

Hästantalet i Råshult har en tendens att aldrig sjunka! Familjen Nestor har köpt ytterligare en liten häst, denna gång av tinkermodell. Rasen kallas Gipsy Cob och hästen själv heter Annie. Mängder med man, svans, pannlugg och hovskägg får henne att se ut som en riktig sagohäst.

Dessutom är hon riktigt snäll och trevlig att ha att göra med. Vi hoppas och tror att hon ska skänka sina ägare mycken glädje - och även Tilde och Agnes förstås, som är delfodervärdar på henne. Just nu måste hon emellertid vila. Olyckligtvis bröt sig ponnierna ut från lösdriften för en vecka sedan och de tycks ha haft riktigt livat lite överallt under natten. På morgonen gick alla fyra i trädgården men stackars Annie hade så ont i ett framben att hon inte kunde sätta ner det i backen. Det blev smärtstillande, veterinärbesök och hästtransport de 100 m från trädgården till stallet! Det såg verkligen inte bra ut alls och förstämningen var total! Tack och lov verkar Metacam och boxvila ha gjort god verkan och i morgon ska hon undersökas igen för att utesluta att hon har en spricka i bogen. Låt oss hoppas på det bästa!

Lilly har fyllt 6 år! Det firades med barnkalas i ridhuset. Vilken bra idé! Solen gratulerade med ett härligt väder, korven smakade jättegott, ridhuset blev en leklada, presentbordet blev fullt, ponnierna skötte sig exemplariskt

och tårtan var såååå vacker och god!Tack Lilly med familj för att vi fick dela det äventyret med er!

Man skulle kunna tro att det var här den stora högen lämnades kvar, men så blev det inte. Alla barn återvände till sina föräldrar - åtminstone såvitt jag vet! Däremot har det lämnats kvar en massa fina kläder under vintern! Det är mest vantar förstås, de flesta faktiskt i par!!! men det finns även fina mössor, tröjor och överdragsbyxor. Varför saknas inte dessa kläder hemma?

Jag föreslår att man tar en noggrann titt i "kvarlämnat-påsen" nästa tillfälle ni är här. Kanske hittar ni något som är ert. Helgen före påsklovet kommer påsen (läs säcken!) att försvinna. Det som är användbart kommer att tvättas och lämnas till klädinsamlingen. Alltså ni har ett par veckor på er att fynda! Skynda, skynda!

Hoppas nu att ni alla därute får njuta av en härlig tid framöver! Jag fortsätter med mitt projekt att göra lilla huset lite mer presentabelt. Snart kommer dessutom utomhusmålningen att komma igång. Det är massor med vitt kvar att måla efter fjolårets rödfärgning. Det är så inspirerande!

Anne

PS Ni vet väl att ni kan klicka på bilderna för att se dem i större format!DS

 

19 Mar 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)