Döda poeters sällskap - eller dödsdömda hästars sällskap!

Vi är säkert många som minns filmen om lärare och elever vid en internatskola i England, där eleverna bildade "döda poeters sällskap" med mottot "Carpe diem" - fånga dagen! Visst känns det många gånger så, att man måste stanna upp ett ögonblick, upptäcka på nytt allt det vackra i ens närhet, plocka upp en snabbt förbipasserande möjlighet, känna doften, höra fågelsången, se varandra. Tvånget att hinna med sticker gärna fram sitt fula tryne, speciellt så här års när själva naturen tycks springa iväg och vi vet att rätt vad det är vänder ljuset och vi går mot vintermörkret igen.

Därför sitter jag nu här vid datorn - inte för att jag måste, utan att för att jag har lust! Jag kan visserligen inte leverera några bilder den här gången,men känslan av den gångna helgens härliga samvaro med sommarens "show-människor" hänger kvar i sinnet och ger mig fortfarande glädje! Tack allesammans för detta! Ni som vill se bilder och läsa mer om sommarens show i Råshult bör hålla utkik efter FBsidan "Hästfolket från norr".

Annat roligt är förstås att få träffa trogna daglägerdeltagare. Som vanligt har vi haft "Västerviks-gänget" här på besök. Lika roligt varje gång! Tack till Vanja som håller ihop gänget!

Så vill jag återvända till rubriken "Döda poeters sällskap - dödsdömda hästars sällskap". Jag konstaterar att vårt stall har utvecklats till en asyl för hästar som bedömts sakna framtid! När vi flyttade hit med våra hästar så skvallrade namnskyltarna om dyra hästar med anrika stamtavlor. Med ett glatt fniss kan jag konstatera att allt fler boxar nu befolkas av inte så dyra - men lika dyrbara - hästar som på olika sätt undkommit en säker död och fått en ny chans i tillvaron. En så inspirerande och hoppingivande utveckling!

Senast i raden är No Fear som inte längre ville trava tillräckligt fort på banan och där Madde, tidigare ägare, gjorde en räddningsaktion. reste ända till Jägersro i Malmö och hämtade hem hästen åt Magda som lovat att ta hand om honom. Avlivningstiden kunde avbeställas och nu travar han glatt omkring med sin nya flock i Råshult. Härligt! 

Nästa större arrangemang här i Råshult är satsningen på öppet hus den 1:e juni kl 10-16. Alice och Magda har gjort ett jättefint anslag som satts upp lite varstans i Kinda och angränsande kommuner. Det ska bli så spännande att se om vi kan locka ut folk hit till obygden. Vi kommer att ha visning av stallet, ridbanorna och hästarna. Det kommer också att finnas möjlighet att sysselsätta sig med lekar och förstås att prova på att rida. Medhavd kaffekorg är att rekommendera. Du som vill hjälpa till den dagen är välkommen att höra av dig! Magda, Sven och jag hoppas förstås att det ska locka många både gamla och nya besökare. 

19 May 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)