Det händer ju så mycket hela tiden!

Var finns det lugna livet på landet???? Varje dag är fylld av planerade och oplanerade händelser - och det är så härligt! Känslan av att sjunka ner i gräset och ta in doften av klorofyll är ljuvligt underbar. Så viktigt det är, att bara att registrera och njuta av allt som händer runt omkring oss, särskilt så här på våren. Aldrig har jag väl tex sett maken till fruktträdens blomning. Man blir för ett ögonblick stående och undrar - kommer bin och andra pollinatörer att hinna med?

Själv ägnar jag mig för närvarande mest åt staketen och kan konstatera att dom faktiskt blir lite bättre år från år. Skönt att inte längre behöva röja bort taggtråd, slättråd, fårnät,kycklingnät, hönsnät och annan bråte. De första åren vi bodde här ägnade vi veckor åt att röja bort sådant. Nuförtiden handlar det mest om att byta vissa stolp, förnya en del av elrepen och sätta upp de sektioner med elrep som jag tog bort i höstas, eftersom jag på förhand vet att det passerar mycket vilt just där. Ingen vill ju hitta en hjort intrasslad med hornen i elrep!

Naturligtvis har det också förevarit en hel massa olika aktiviteter. Så är det ju alltid! Bl a har vi haft programridning med Carina Kind som domare. Som alltid får man med sig kloka råd och tankar efter en sådan övning. Kul att flera, i sammanhanget helt nya ryttare, vågade sig på att bli bedömda. Det är ju just det som är det magiska med en dressyrbedömning - man vågar lämna sin bekvämlighetszon och låta någon sätta betyg på det man gör. Visst är det spännande med hoppning, men i dressyrbedömningen blir det ännu mer påtagligt att det är min egen ridning som prövas.

Kinda-dagen blev publikmässigt ingen succé. Vi fick visserligen ett mycket trevligt besök från Linköping, men i övrigt fick vi roa oss själva, men det har vi ju heller inga problem med! Stort TACK till alla engagerade ungdomar som avsatt dagen för detta! Tack vare att vi inte flyttat några ordinarie lektioner så blev det ändå en dag med barn och ungdomar i varje hörn.

Visste ni att vi har en erkänt duktig och erfaren distansryttare här i Hycklinge? Pia Steisjö med sin fina arab, Pamiranos, har startat en grundkurs i distansritt. I lördags var det andra tillfället man träffas och även om det är god uppslutning, så finns det plats för fler! Vi sitter upp här i Råshult och rider ca 2 tim. De har träningstillfällena är framför allt att betrakta som en möjlighet att lära sig hur en distansritt går till och hur man beter sig. Den praktiska konditionsträningen fär man jobba med hemma. Målet är en "Pay and Race", dvs en prova-på distansritt den 3:dje september. Vi hoppas förstås på att intresset blir stort!

Just mångfalden i vad man kan göra med sin häst och det faktum att man kan njuta med sin häst utan att vara elitryttare, är så fascinerande. Ytterligare en disciplin man kan hitta här är ledarskap och trickträning. Det är Lina Ögren-Wessman som regelbundet kommer för att dela med sig av sin speciella kunskap. Glöm inte att gå till vår hemsidas start-sida! Där hittar du ett uppdaterat schema om vad som är på gång .

Nästa evenemag är den traditionsfyllda "Råshults Cup" den 11:te juni. Då handlar det om en tredelad tävling (ryktning, dressyr och hoppning) och man deltar på sin egen nivå i alla tre grenarna var för sig eller i ett sammanhang. Håll utkik på FB, så kommer närmare information! Sedan vidtar läger, extralektioner och uteridningar men naturligtvis lite välförtjänt avkoppling för hästarna. Vi har ju gott o fina beteshagar så det går ingen nöd på dem! Gruppen med 8 stora, coola valacker känner inte mycken stress. Den här bilden är tagen kl halv sju härom morgonen. Alla sover utom Blizzard som lättar på blåsan. Ingen bryr sig om de två vildsvinen som grymtar och bökar 50 m längre bort! Så skönt att kunna koppla av på det viset! De är ett föredöme för oss alla.

Ha det gott , så hörs vi igen! Anne

29 May 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)