Det är mycket nu.....!

Nu är det ett tag sedan det hände något nytt på bloggen. Känner att det är dags att ta tag i den igen! Kom gärna med synpunkter om vad ni vill veta eller om ni vill berätta något! Är det något ni saknar i Råshult? På webben eller i real life?

Carina Kind och jag har varit på kurs i Norrköping. Det handlade om hur ryttarens sits påverkar hästen, vilket ju är ett spännande ämne! Ibland kan vi ju känna lite till mans att våra vänner hästarna är mycket snälla och tåliga djur! Föreläsaren, Maria Therese Engell, är norska och har, trots sin ungdom en imponerande meritlista. Förutom att hon har en professionell dansutbildning, så är hon också disputerad inom veterinärmedicin. Hon samarbetar med storheter som professor Lars Roepstorff och Kyra Kyrklund mfl. Den som vill veta mer rekommenderas gå in på sidan www. Rytteribalanse.no. Dagen var en uppföljning av en kursdag för ett år sedan Då var det bara avsuttna övningar, men den här gången fanns tillfälle att ta med egen häst, vilket många gjorde. Riktigt intressant och nyttigt! Några av er har, efter vad jag har förstått haft en del träningsvärk sista tiden.....

Annandag påsk var Carina Kind här för dressyrträning. Som vanligt ett dussintal nöjda ryttare och säkert en del träningsvärk efteråt. Nu låter det som om ridning bara gör ont - men det är ju också en underbar avkoppling, ofta i goda vänners sällskap. Jag tänker då på den årliga majritten, som GunBritt i år tog initiativ till. Kul! Ett knappt tiotal tappra ryttare trotsade snålblåsten och tog sig runt Haggöl. Glädjande nog är den vackra rundan inte längre hotad, efter det att eon lagt ner sitt vindkraftsprojekt i Hycklinge.

Sommaren närmar sig och med den också häst- och musikföreställningen, signerad Lina Wessman. Vi har j i år haft casting och eldträning och nu har även repetionerna kommit igång. Intrycken kommer att bli starka, dramatik, sång, musik och stiliga hästar och söta ponnier! Det får ni inte missa! 

Vårt paddockstaket har sett sina bästa dagar och håller nu på att bytas ut. Det håller på att ersättas av samma typ av staket som vi har mot vägen. Det gamla gör sig bäst som ved!

6 May 2014