Blixtförälskelse i Råshult

Våren känns som nära och man känner tydligt att "love is in the air"! En som verkligen fått uppleva detta är lille Rambo! För en dryg vecka sedan kom lilla Norpan in i hans liv och det tycks som om han väntat på henne hela sin tillvaro. Vid tidigare tillfällen, när vi släppt in främmande ponnier i flocken, har Rambo varit den förste och störste att hävda revir. Hans små, korta ben har gått som trumpinnar över stock och sten i sin iver att hålla de nya ponnierna borta. Inte minst Storm fick erfara det när han kom. Det tog flera dagar innan Rambo lät honom komma nära övriga flocken. Men så kom alltså Norpan! Rambo blev som förstenad och bara tittade. En så'n som jag!! tycktes han utropa. Det tog fem minuter av stum beundran, sedan förklarade Rambo henne sin kärlek och de kunde per omgående dela Norpans första måltid i Råshult. De är bara så söta!!!

I fredags var det löshoppning igen. En hel "drös" med hästar var med, bl a ett trevligt besök från Loftahammar. Riktigt roligt att få så långväga gäster en vanlig fredagskväll - dessutom en riktigt fin häst! e. Robin Z. Han tyckte tydligt att det här kan man göra om!!!! Men alla stora, fina hästar som Kickan, Fiffi, Lucas, Noffe, vår gäst, Storm, Lilla My, Eldey och Faxen till trots - lilla Norpan tog i alla fall hem stora sötpriset. "Varför gör dom på detta viset? Varför har dom lagt pinnar i vägen? Varför vill dom att jag ska springa? Jaså därför! Jaha, men då gör jag väl det då!"

Det är så typiskt hästmänniskor! Jag menar att samlas en kylig fredagskväll, långt ute på landet och låta sina hästar springa runt ridbanan och hoppa över hinder. Ja, först har man alltså lagt ner arbete på att gräva spåret (Tack, Amanda!), sedan har man byggt banan, sedan ska hästarna i tur och ordning förberedas och ledas upp till ridhuset. Till sist ska allting plockas undan. Dessutom gör man detta av alldeles fri vilja, ja, till och med med glädje! Det finns en annan sorts människor som sitter i TV-soffan och har fredagsmys med lite gott att äta och dricka. Man får vara tacksam över att var och en får tillbringa fredagskvällen efter eget huvud och att mitt huvud föredra det förstnämnda alternativet!

Nu laddar vi för nästa fredagskväll, då allas vår Carina Kind offrar sin fredagskväll på att stå i ridhuset och instruera oss glada amatörer! Välkommen Carina och alla andra

15 Feb 2016