Big är frisk! Magda har tagit över Trippie och ponnyerna är på bushumör!

Efter tre månaders boxvila, kan vi nu alla slå klackarna i taket. Ja, alla utom Big själv förstås. Den stackaren slant antagligen i höstleran och fick en blödning i gaffelbandet på höger fram. Ultraljud gav tydligt besked och det var inget annat att göra än att rikta in sig på en lång boxvila. Tack och lov för vetr Bakke, som kommer, utrustad med såväl portabel röntgen som ultraljud. En lång resa till klinik hade säkerligen inte varit till godo för läkningen. Vi var säkert många som undrade hur det skulle gå för denna stora häst att stå i box i tre månader. Mirjam och Ralph har verkligen gjort sig förtjänt av en stor eloge för sitt idoga farande till sin ögonsten. Förutom ompyssling och kärlek, så har dom även promenerat honom i 30 min så gott som dagligen. Lindning av benen halva dygnet har förebyggt bensvullnad och på något sätt har han också klarat magen. Fantastiskt! Häromdagen var det dags för ett nytt ultraljud och då kunde vi alla konstatera att blödningen var helt borta och Big var ohalt i såväl skritt som trav! Vilket jubel!! Nu vidtar en lång rehabilitering med fortsatt utegångsförbud men med försiktig ridning först i skritt, om två veckor med inslag av trav på raka spår. Låt oss hoppas att det inte kommer att rasa snö från ridhustaket när han börjar trava!

Magda har tagit över Trippie från familjen Larsson. Trippie kom ju till oss i höstas efter att ha tjänstgjort färdigt vid ridskolan i Ånestad. Det lugna livet på landet och de lektioner han arbetar, gör honom gott. Det gäller ju att hålla en gammal häst "still going strong" för hans eget bästa. Att få stå i box och gå i en stor hage om dagarna tillsammans med sex andra hästar, bidrar säkert också till hans välbefinnande. Ebba och Ulrika kan inte vara lika ofta här i Hycklinge nu eftersom Ebba tränar inför fälttävlanssäsongen med "Posse", så det  kändes naturligt för Magda att ta över honom. Lycka till!

De fem ponnierna har haft en vilsam tillvaro under jullovet. Det hårda och hala underlaget i hagen bidrar också till att de fått mycket spring i benen. Det har tyvärr ett par av våra yngsta ryttare fått erfara, en och annan rusning i ridhuset har det blivit! Nu har vi i alla fall försökt att motverka det genom att släppa ponnierna lösa i ridhuset ett par tillfällen i veckan. Jag kan berätta att det är sevärt! Framför allt har Faxen och Rambo det riktigt roligt! De busar och slåss, de kastar sig i spånet och rullar sig och de försöker leda varandra i grimmorna. Mycket sevärt!! Hoppas att det ska leda till att de är lite mindre pigga på lektionerna och inte att de kommer på nya sätt att busa med barnen!!

26 Jan 2015