Äntligen på banan igen!

Efter tre veckors envist hostande och fräsande, i kombination med en envis feber så är vi nu åter igång! Påsken kom och gick utan att vi behövde göra något åt det!

Men en del roligheter har vi i alla fall fått vara med om sedan sist. Annina Riikkonen kom en kväll och berättade om sin resa till Newmarket i England. Tänk er själva en stad, där var tredje person arbetar med häst på något sätt. Tänk er också en stad där pubar, restauranger mm bär namn med hästanknytning, där till och med likkistorna bär motiv med hästar på! och där gatorna är indelade i olika fält: körbana för bilar, gångbana och bana för hästar! Vore kanske något för svenska stadsplanerare! Tänk er sedan att få arbeta med hästarna på galoppbanan, naturligtvis mockning, fodring mm, men också få lära sig stå i galoppsits på en riktig galoppör. Sååå häftigt! Tillsammans med det fina bildcollaget och våfflor så fick vi en toppenkväll! Tack Annina!

Ebba och hennes fina ponny Mango besökte oss några dagar på påsklovet. Vi ser verkligen fram emot att ni kommer tillbaka i sommar!

Första april avlöpte utan större förvecklingar. Carina lurade oss inte alls, utan dök upp som planerat. Allt fler är nu spekulanter på att få rida för dig och vi är så oerhört glada för att du vill komma till oss, trots att jag vet att du faktiskt har "häcken full" ändå!

Vädret i påsk har vi verkligen inte kunat klaga på. Både stora och små ryttare har kunnat njuta av att kunna rida ut i skogen.

Nå, men hur går det här ihop???? Full rulle utöver det vanliga jobbet med stall och hästar och så inleder jag med att prata om feber och hosta!!! Här måste ha blivit ett missförstånd! Nej nej, svaret är hästtjejer! Definitionen på en riktig hästtjej är en kvinnlig varelse mellan 3 och 100, som inte kan känna sig lycklig utan skit under naglarna, träningsvärk på kvällen och som finnner det helt naturligt att arbeta hårt från morgon till kväll, i alla väder, och som dessutom går på vilket bränsle som helst. Soppa, fisk, köttfärssås, revben, mackor, godis etc. Sådana tjejer finns det i Råshult! Vad gjorde vi utan dessa härliga varelser som dyker upp så snart skolan är stängd? Med Magda i täten har Amanda A, Emma, Elin  och Johanna tillbringat påsklovet på arbetsläger här. Förutom att de har skött stall och hästar, så har Amanda kantgrävt utepaddocken, de har putsat grejor, hjälpt andra barn och vuxna att förbereda igenridning och dessutom dragit en ny slang upp genom skogen så att vi nu åter har fått igång vattnet från sjön på berget! De är bara enastående!

Om ni vill lära känna riktiga hästtjejer, så föreslår jag ett besök ca kl  8 på morgonen. Då samlas ofta några för att tillsammans släppa ut hästarna. Till den uppgiften hör också att fika tillsammans vid det runda bordet i vårt kök. Det är en riktig kraftsamlare inför en ny dag och ger en härlig inspiration!

Hoppas för resten att ni känner er inspirerade av att det blir vårhoppning den 23 april. Ett programridningstillfälle kommer också att annonseras ut i samband med en av de återstående dressyrträningarna för Carina, och så Råshults Cup förstås! Den 11/6 smäller det! Boka redan den dagen så ska vi hålla med fint väder, glada människor och duktiga ekipage av varierande storlek och form!

 

5 Apr 2016