Akademisk ridkonst och hjälp i stallet

Så var det i söndags dags för årets första besök av Carina Branderup. Stort TACK till Frida, som står för organisationen!. 

 

Eftersom våra egna hästar behövde sina platser  och jag har egen verksamhet på söndagseftermiddagen, så var det endast möjligt att upplåta stall och ridhus på förmiddagen. Det blev i alla fall möjligt för 5 ekipage att förkovra sig och efter gemensam lunch blev det teori i lilla huset för ett tjugotal intresserade.

Ämnet för dagen var bett, tyglar, hand. Själv hade jag inte möjlighet att lyssna, jag har ju egna lektioner på eftermiddagen, men jag fick höra många uppskattande ord om föreläsaren - precis som tidigare! Ämnet är ju både viktigt och intressant - min egen uppfattning är att inget bett är starkare eller mildare än den hand som hanterar det! En känslig och "lyssnande" hand är en förutsättning för att vi ska få en känslig och "lyssnande" häst!

/branderup-mm-016.jpg</branderup-mm-012.jpg /branderup-mm-017.jpg

Och just när arbetsveckan tornar upp sig framför mig, så får vi besök av Linn och Klara, som har bestämt sig för att ägna sin friluftsdag åt att mocka skit i Stall Råshult. Vilken bra idé! På så sätt blev stallet fint och jag kunde leka lite till med att lära mig bildredigering och hur bilderna ska hamna där jag vill. Så småningom - med metoden "try and error" kommer jag att lyckas!

11 Feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)